Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, nu mai are șanse să prindă un loc în Parlament după redistribuire. Chiar dacă s-a clasat al doilea în Colegiul 7 Camera Deputaților, obținând cel mai mare număr de voturi după candidatul USL Marcel Ciolacu, Preda pierde mandatul la care spera prin redistribuire din pricina scorului ARD la Buzău care este mult sub media națională. Conform rezultatelor parțiale ale Biroului Electroal Central, ARD are la nivel național un procent de 16,69 la sută din opțiunile electoratului. La Buzău însă ARD nu a obținut decât 12,4 la sută la Camera Deputaților și 12,47 la sută la Senat. La acest scor, deputatul Cezar Preda pierde mandatul la care spera și nu va intra în Parlament. Buzăul ar putea avea parte însă de un deputat la redistribuire. După toate probabilitățile, acest post va reveni alesului cu cel mai mare număr de voturi din partea PP-DD, formațiune aflată pe locul 2 în topul preferințelor electoratului buzoian, respectiv candidatul de pe Colegiul 5 Camera Deputaților, Gheorghe Coman.

Ca urmare a rezultatului obținut, președintele PDL Buzău, Cezar Preda și-a anunțat luni, la prânz,  demisia de onoare din funcțiile de prim-vicepreședinte al PDL și din cea de președinte al PDL Buzău.
”Dragi buzoieni,
Rezultatele scrutinului pentru alegerile parlamentare au arătat clar opțiunea majoritară a românilor pentru candidații USL.
Țin să îi felicit pe contracandidații mei. Au reușit să facă mai bine front comun împotriva mea, decât am reușit noi să facem front comun în apărarea ARD Buzău. Sper doar ca modul în care se vor comporta în Parlament să fie mult schimbat în bine față de modul în care au evoluat în campania electorală.
Personal mă număr printre politicienii care consideră că, la finalul unei bătălii electorale, nu ai voie să te ascunzi după faptul că românii au votat mai mult sigle decât oameni, tot așa cum nu cred că trebuie să ne ascundem după faptul, la fel de adevărat, că sistemul electoral actual este, de multe ori, o loterie cinică.
Rezultatul de la Buzău, modul în care au ales buzoienii pe 9 decembrie, mă determină să-mi dau demisia de onoare din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal, precum și din cea de președinte al Organizației Județene a PDL Buzău.
Cred că Alianța România Dreaptă trebuie să intre, în ansamblu, într-o profundă reorganizare și omogenizare, astfel încât să devină cea mai importantă și credibilă forță de opoziție din România.
Așa cum am mai spus, 2013 va fi un an extrem de dificil și cred că românii au, în continuare, nevoie de un scut puternic împotriva previzibilelor abuzuri și derapaje de la democrație.
Le promit tuturor buzoienilor, și celor care m-au votat și celor care nu m-au votat, că voi rămâne același Cezar Preda din Buzău, că mă voi mândri cu ei și că nu voi înceta să spun și să fac lucruri pentru binele lor”, se arată în comunicatul remis astăzi de Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.