Cezar PREDA2

UPDATE: Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirmă că cea mai mare cantitate de demagogie este în educaţie, deoarece „ticăloşia groaznică” legată de licenţierea educatoarelor şi învăţătoarelor pe care PDL îi cere să o îndrepte a fost prevăzută chiar în Legea educaţiei promovată de fostul ministru Funeriu.
„Cea mai mare cantitate de demagogie s-a strâns la zona de educaţie. Demagogie există în toate domeniile. Nu mi s-a părut nimic mai penibil, totuşi record într-o ţară în care demagogia se foloseşte, decât apelul disperat al doamnei Turcan şi al domnului Preda de la PDL, care m-au rugat să îndrept ticăloşia groaznică, oribilitatea, de a cere educatoarelor şi învăţătoarelor să facă studii superioare. De ce spun asta? Pentru că sunt total de acord cu doamna şi cu domnul de la PDL, având în vedere că această odioşenie este prevăzută în articolul 247 din Legea educaţiei a domnului Funeriu, adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului. Faptul că doi lideri marcanţi ai PDL îmi cer să îndrept ticăloşia făcută de Guvernul PDL şi de domnul Funeriu este exact ceea ce-mi doresc”, a spus Ponta în şedinţa de guvern.
El i-a cerut ministrului Educaţiei să explice public care sunt cauzele care au produs neînţelegere în rândul opiniei publice, inclusiv în ceea ce priveşte instituţia de învăţământ care va conţine clasa pregătitoare, respectiv şcoala sau grădiniţa.
„Dumneavoastră, domnule ministru, însă trebuie să explicaţi lucrurile astea. Trebuie să explicaţi cum a fost cu clasa zero, marea reformă în educaţie, în care de fapt a mutat copiii pentru că n-aveau loc la grădiniţă, i-a mutat la şcoală. Aia a fost toată marea reformă, că n-aveam loc pentru ei la grădiniţe. Zisese o doamnă ministru că face vreo 200 de grădiniţe, n-a făcut niciuna şi, neavând loc la grădiniţe, i-a mutat cu forţa la şcoală ca să aibă loc”, a adăugat Ponta.

Liderul PDL Cezar Preda îi cere premierului Victor Ponta să anuleze o OUG emisă în decembrie care obligă cadrele didactice din învăţământul preşcolar şi primar la absolvirea studiilor universitare de licenţă, el precizând că măsura umileşte şi aduce la disperare peste 40.000 de profesori.
Preda susţine, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că guvernarea USL umileşte şi aduce la disperare peste 40.000 de cadre didactice.
„Acum văd cadrele didactice adevărata faţă a guvernarii USL: ce li s-a dat cu o mână, li se ia cu zece mâini. Cabinetul Ponta forţează zeci de mii de educatori şi învăţători să „opteze” doar între două variante, una mai rea decât cealaltă: fie să părăsească sistemul de educaţie, dupa ani de carieră didactică, fie să devină finanţatori ai facultaţilor private tutelate, în mare parte, de «elita» socialisto-penelistă. USL reînvie politica fabricilor de diplome, politică desfiinţată de guvernarea PDL care a pus accentul pe profesionalism şi pe competenţă în sistemul de educaţie. Definiţia guvernării USL în educaţie este şpaga, definiţia guvernării PDL a fost reforma şi competenţa”, susţine Cezar Preda.
El cere premierului Victor Ponta „anularea imediată a OUG emisă în decembrie 2012 care a dus la disperare aproximativ 40.000 de cadre didactice”.
„Domnule Victor Ponta, lăsaţi în pace învăţătorii şi educatorii şi ocupaţi-vă de urgenţă de rezolvarea promisiunilor cu care i-aţi amăgit în campania electorală! Doamna Ecaterina Andronescu, daca tot faceţi, verbal, apel la valorile şcolii româneşti, atunci respectaţi, cu adevărat, meritele şcolii care ne-a facut oameni precum şi profesionalismul celor care ne-au educat pe noi şi care îi educă şi pe copiii noştri”, afirmă liderul PDL.

Presa a relatat că în decembrie 2012 Guvernul a emis o OUG potrivit căreia „educatorii şi învăţătorii încadraţi în sistemul naţional de învăţământ au dreptul să îşi continue activitatea în funcţiile didactice din învăţământul preşcolar, respectiv învăţământul primar pe care le ocupă, cu condiţia absolvirii studiilor universitare de licenţă, în profilul postului, în cel mult 6 ani de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”.
Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 92 aprobată în 18 decembrie 2012 prevede că „educatorii şi învăţătorii încadraţi în sistemul naţional de învăţământ au dreptul să îşi continue activitatea în funcţiile didactice din învăţământul preşcolar, respectiv învăţământul primar pe care le ocupau, cu condiţia absolvirii studiilor universitare de licenţă, în profilul postului, în cel mult 6 ani de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, a spus că actul normativ va trebui modificat în Parlament, deoarece inclusiv oamenii care au 35 – 40 de ani de când sunt la catedră, şi care ar trebui să iasă la pensie în câţiva ani, sunt vizaţi de această ordonanţă.

2 COMENTARII

  1. Dl. si dna acestia de la pdl e bine ca au ajuns in Parlament din nou (ei, asa cum au ajuns…), altfel cum ne mai distram si noi?! Priceputi tare la educatie pdl-istii astia (dar la ce nu se pricepe Cezarica?!). Numai cand te gandesti la Stoian si iti dai seama de pricepere. De Turcan nu ma leg, ca poate nu mai zice nimic si mi-ar pare rau sa nu mai am cu ce sa ma distrez. Mai e un nume in articol: funeriu. Of…

  2. Oricum Cezărică a învăţat ceva: la facultăţile private se pot lua diplome cu carul! Aici are dreptate şi mai e un loc unde e o „academie” adică la Casa Corpului Didactic, unde tot aşa se scriu atestate cu căruţa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.