Poliția, arătată cu degetul acuzator de deputatul PDL, Cezar Preda, candidat pentru al treilea mandat de parlamentar în Colegiul 7 din Buzău. Liderul PDL Buzău a declarat vineri într-o conferință de presă că oamenii legii ”au fraternizat cu infractorii care lucrează cu contracandidatul său”, respectiv cu social democratul Marcel Ciolacu.

Totodată, Preda a precizat că îl va anunța pe șeful Poliției Române despre modul defectuos în care ar fi reacționat polițiștii din județ în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. 

”Campania electorală pe Colegiul 7 din Buzău este una diuntre cele mai josnice campanii din țară ale USL. Bănuiam acest lucru pentru că este campania care a adunat cei mai mulți interlopi, aproape pe toți din Buzău, puși în slujba contracandidatului de la USL. După 10 decembrie toți buzoienii vor avea mari probleme cu acești interlopi, pentru că ei doar acționează la comandă politică. Sunt de la proxeneți, cămătari, case de amanet, tot ce mișcă în jurul acestor afaceri ilegale, penali, condamnați pentru deturnare de fonduri, evaziune, trafic de persoane, toți s-au adunat sub sigla USL în Colegiul 7. Dar ce să așteptați de la Poliția Locală sau Poliția Buzău pusă total în sprijinul contracandidatului?! Toate semnalele noastre la 112 cu privire la aceste urmăriri și alte lucruri ilegale au rămas fără ecou. Poliția e servilă și o poliție făcută preș în fața agresiunii USL, asta ne așteaptă după 10 decembrie. O să anunț seful Poliției de ce se întmplă la Buzău. ”, a declarat vineri liderul PDL Buzău, Cezar Preda. 

Parlamentarul democrat liberal a făcut, totodată, un apel la comanda IPJ Buzău să dea dovadă de echidistanță măcar în ceasul al 12-lea și să se implice pentru buna desfășurare a scrutinului de duminică  ” Le transmit polițiștilor: nu fiți bâta unor oameni împotriva cetățenilor pentru că există viață și după  10 decembrie.  ” 

Preda a adăugat că nu îl învinovățește pe comandantul IPJ Buzău de modul în care și-au făcut polițiștii treaba în actuala campanie, precizând că neregulile și înțelegerile murdare se produc ”la nivel mic”.

În replică la acuzațiile lansate vineri de prim vicepreședintele PDL, deputatul Cezar Preda, comanda IPJ Buzău a precizat: ”Poliția nu comentează acuzațiile aduse. Poliția aplică legea indiferent de calitatea pe care o au persoanele care sesizează diferite aspecte de natură penală sau contravențională ori persoanele acuzate de comiterea unor ilegalități”. 

Nu este primul atac lansat de parlamentarul PDL la adresa Poliției Buzău. Chiar în ziua de dinaintea scrutinului pentru alegerile locale din iunie 2012, Preda a acuzat Poliţia că a stat cu mâinile-n sân și nu a intervenit nici măcar cu-n deget pentru a stopa  numeroasele nereguli grave comise în judeţ. La momentul respectiv, Preda a cerut suspendarea alegerilor, acuzînd că zeci de preşedinţi de secţii de votare ar fi plecat acasă cu ştampilele de control, după sigilarea secţiilor iar Poliţia nu ar fi luat atitudine și măsurile care se impuneau.

În urma acuzaţiilor grave lansate de PDL, şeful Poliţiei buzoiene de atunci, comisarul şef Ion Marin a fost demis chiar în noaptea de dinaintea votului de la locale, comanda IPJ Buzău fiind preluată temporar de un om de la Centru, respectiv de  Vasile Osiac,  un reprezent de la București al Inspectoratului General al Poliției Române.

Cristina DINULESCU

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.