De astăzi, elevii buzoieni au revenit în bănci. Vremea s-a îmbunătățit iar circulația pe marea majoritate a drumurilor a fost reluată, astfel că nu mai există motive pentru prelungirea vacanței. De altfel, elevii sunt mult rămași în urmă cu materia întrucât sunt unele școli care nu și-au mai deschis porțile de la finele lunii ianuarie. Cu toate acestea, cadrele didactice și-au exprimat dorința ca orele restante să fie recuperate în cursul săptămânilor viitoare și nu sâmbăta sau duminica așa cum se preconiza.
„Orele se vor recupera din mers pe parcursul celor 17 săptămâni care au mai rămas fără să fie afectate vacanțele elevilor sau zilele libere. Materia trebuie să fie predată și vor fi prelungite cu câte 10 minute sau cel mult o oră pe zi cursurile”, a declarat inspectorul școlar general Florina Stoian.
Din cauza frigului, mai multe centrale termice din şcolile buzoiene s-au defectat însă conform sursei citate aceste probleme au fost rezolvate de administrațiile locale: „Am avut 4-5 școli cu probleme dar s-au rezolvat suprinzător de repede schimbându-se caloriferele și țevile care au fost sparte în urma înghețului”.
Chiar dacă majoritatea drumurilor au fost deszăpezite iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe majoritatea șoselelor din județ există și localități unde din cauza stării carosabilului microbuzele de transport școlar nu pot accede către toate satele. În această situație sunt elevii din câteva sate ale comunei Topliceni care sunt nevoiți să parcurgă pe jos între 2 și 4 kilometri până la drumul principal acolo pe unde trece microbuzul.

„Dacă le este foarte greu și drumul nu este bun, copiii pot rămâne acasă dar profesorii și învățătorii trebuie să aibă grijă să le trimită ceea ce au de făcut câteva zile până când microbuzul își reia traseul normal. Sunt școli care s-au reluat de vineri iar numărul de absenți a fost mic și cauzat în special de faptul că pe unele drumuri comunale nu pot circula încă aceste microbuze școlare”, a precizat inspectorul școlar general Florina Stoian.
Primele școli au fost închise la Buzău încă din data de 25 ianuarie. De astăzi însă, toate unitățile de învățământ sunt funcționale și elevii trebuie să se prezinte la cursuri.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.