Spitalul Județean Buzău are, începând de astăzi, un nou manager. Marius Anastasiu, renumitul chirurg, cu o vastă experiență căpătată inclusiv în străinătate, a preluat soarta celei mai mari unități spitalicești din județ, după ce fostul director al spitalului, medicul Dorel Nicolescu a solicitat pensionarea începând cu data de 1 august. Oricum, dr. Nicolescu ar fi fost demis, ca urmare a performanțelor negativer înregistrate în postul de manager al Spitalului Județean. Sub conducerea acestui medic, cel mai mare spital buzoian s-a afundat în datorii, confruntându-se cu o criză financiară acută, cu lipsa medicamentelor și a materialelor sanitare. Mai mult decât atât, cu Nicolescu director, spitalul a fost scena unor scandaluri, parcă mai mari ca oricând, soldate inclusiv cu acuze la adresa unora dintre halatele albe care ar condiționa actul medical de sumele primite de la pacienți. Mai mult, dr. Dorel Nicolescu a greșit flagrant în momentul în care a fost de acord să taie, cot la cot, cu fostul președinte al Consiliului Județean, Victor Mocanu, panglica inaugurală a noii maternități de pe strada Victoriei, deși unitatea nu era nici pe departe finalizată iar șanse ca ea sa fie deschisă anul acesta nu prea sunt. Și ca să fie treaba și mai bună, Nicolescu a declarat la inaugurarea maternității nefuncționale că unitatea ar trebui să rămână în popor cunoscută sub numele de ”maternitatea lui Mocanu”, deși toată lumea știe că spitalul a fost făcut cu bani publici, nicidecum din contribuția benevolă a lui Mocanu, care, fără doar și poate, a umflat cât a putut costul lucrărilor, ca să iasă și el bine din această afacere.

Ca urmare a crizei în care se afla spitalul sub conducerea lui Nicolescu, președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, a emis astăzi o dispoziție prin care medicul Marius Anastasiu preia postul lăsat vacant de Dorel Nicolescu.
„Prin dispoziția președintelui Consiliului Județean, începând cu data de 1 august 2012, doctor Anastasiu Marius a fost numit în funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Buzău pe o periodă de 6 luni”, a declarat azi purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Buzău, Roxana Robu.
În termen de șase luni, Spitalul Județean de Urgență Buzău trebuie să organizeze concurs pentru ocuparea definitivă a postului de manager. Totodată, se așteaptă ca în zilele următoare funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență Buzău să fie preluată de medicul Victor Ioniță, președintele Colegiului Medicilor Buzău, care îl va înlocui pe dr. Ion Drăghici.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.