Noul manager al Spitalului Județean de Urgență Buzău are planuri mari pentru cea mai mare unitate spitalicească din județ, însă totul depinde de banii pe care îi va avea la dispoziție. Marius Anastasiu, specialist în chirurgie, a dezvăluit ieri că vizita unui coleg de breaslă din Franța l-a determinat să se gândească serios la un plan pentru înființarea unei Unități de Primire Urgențe la standarde europene. Pentru ca ideea să prindă aripi este nevoie de foarte mulți bani și tocmai din această cauză conducerea spitalului s-a orientat către o finanțare europeană pentru care întocmește în această perioadă un proiect.
„Am decis că, dacă voi accede în această funcție, de manager voi încerca să identific resurse interne sau europene să fac aici o plombă pe spațiul în care este acum parcarea. Această plombă va avea subsol unde va fi toată parcarea ca să nu se mai intersecteze cu salvările, la parter va fi un spațiu generos de primire cu cabinete multiple și cu imagistică separată de cea a spitalului ca să nu mai meargă urgența cu brancadul prin tot spitalul, la etaj vor fi spații conexe, un mini-bufet unde cei care așteaptă cu orele să poată bea o cafea la un sandwich iar deasupra, conjunctura îmi permite să fac o platformă de heliport, astfel încât să nu mai duc pacientul cu ambulanța pe stadion și apoi suit în elicopter, ceea ce este o țigănie ce nu se găsește nicăieri. Dacă am să reușesc să finalizez acest lucru voi fi mulțumit, dacă nu, o să mă retrag să vină altul mai deștept să facă”, a declarat managerul Spitalului Județean Buzău, Marius Anastasiu.
Planul chirurgului Marius Anastasiu este unul ambițios și chiar dacă presupune o cheltuială destul de importantă este pe deplin justificat având în vedere că actuala Unitate de Primire a Urgențelor își desfăsoară activitate într-un spațiu total impropriu dintr-o clădire construită în urmă cu 40 de ani. Deocamdată, managerul Spitalului Județean Buzău, medicul Marius Anastasiu, lucrează la proiectul repectiv iar anul viitor ar trebui depus, astfel încât să prindă fondurile europene alocate în perioada 2014-2020 .

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.