Circa 50-60 de pompieri și jandarmi ar putea rămâne fără loc de muncă, de luna vitoare. Dacă în privința polițiștilor lucrurile sunt clare, urmând ca 27 de angajați ai IPJ Buzău să fie dați afară, conform ordinului ministrului Traian Igaș,  la Jandarmerie și la ISU, e incert încă numărul celor care vor fi disponibilizați. Potrivit prefectului de Buzău, cel mai probabil și la cele două instituții din subordinea MAI vor fi concediați tot cam atâția angajați ca și la IPJ.

Ceea ce surprinde însă în discursul reprezentantului Guvernului în teritoriu este faptul că acesta consideră că odată ce vor fi mai puțini angajați, activitatea instituțiilor vizate de restructurări va fi cu mult eficientizată.

”Se așteaptă încă o reevaluare,  stabilirea unor criterii clare în vederea asigurării nu neapărat a disponibilizărilor ci  a eficientizării activităților acestor instituții”, a declarat prefectul, ieri,  judetului Buzău, Paul Beganu.

Deși ani la rând, comandanții Inspectoratului Județean de Poliție dar și autoritățile statului au tot repetat că personalul este insufiecient, acum, dintr-o dată, prefectul Beganu susține că  numărul polițiștilor este mai mult decât suficient și este nevoie de concedierea unor oameni: ”De unde ați ajuns la concluzia că nu ar fi suficienți angajați la Poliție? Cel puțin coroborat cu statisticile europene, numărul de polițiști este egal”, este de părere prefectul județului Buzău.

Mai mult, Beganu vine și cu soluții pe care însă le aruncă în sarcina comandanților celor trei instituții din subordinea MAI: ”Aici vor trebui să se gândească foarte bine și cei trei comandanți, la reorganizarea internă. Adică, dau un exemplu, acolo unde au probleme trebuie să se gândească și să aleagă între Judiciar și Logistică sau ce servicii mai sunt și cu siguranță nu vor mai avea același mod de abordare.”

Dacă în cazul polițiștilor, prefectul de Buzău, Paul Beganu a găsit rapid soluția eficientizării activității cu oameni mai puțini că doar e reprezentantul Guvernului în teritoriu și trebuie să fie de acord cu măsurile impuse la București,  în cazul pompierilor și jandarmilor, lucrurile sunt, în viziunea sa,  mult mai simple. Și pentru ca totul să se termine într-o notă optimistă, prefectul avansează și ideea că problema ar putea deveni mult mai amplă în cazul mult trâmbițatei reorganizări teritoriale.

”La pompieri, să stiți că dacă se va apela la această disponibilizare, mulți vizați vor fi din personalul auxiliar. Știți, de exemplu, că la jandarmi aveau și post de cismar și aș vrea eu să stiu cine își mai repară cizmele. Ei prima dată trebuie să își facă o evaluare cât mai eficientă a funcțiilor pe structura existentă și atunci vor trage concluziile. Gândiți-vă că în cazul unei reorganizări administrativ teritoriale, problema va fi mult mai amplă”, a încheiat prefectul județului, Paul Beganu.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/06/Paul-BEGANU1.mp3|titles=Paul BEGANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.