Culee pod Lopatari-6

Vești bune în ceea ce privește situația celor 1400 de suflete izolate în satele Terca și Ploștina din comuna Lopătari. Debitul pârâului Slănic a scăzut simțitor iar vineri dimineață un utilaj forestier a putut trece prin albia pârâului fără probleme. Autoritățile locale au închiriat deja utilaje și vor demara lucrările pentru refacerea culeei luate de ape.  Dacă vremea va fi favorabilă iar cantitatea de precipitații va fi redusă se estimează că duminică podul de la Malul Roșu peste pârâul Slănic va redeschis circulației.
„Debitul s-a redus simțitor și s-a trecut deja prin albia râului cu un utilaj forestier. Pentru urgente avem acel mijloc de transport de la ISU care poate trece și să transporte pe oricine are o urgență medicală iar alte utilaje se îndreaptă chiar acum către pod și sperăm ca în două zile să se poată circula normal. Un castor cu șenile a ajuns deja la Luncile și urmează să se deplaseze la către pod pentru a începe lucrările iar în cursul zilei vor ajunge și alte utilaje. Dacă lucrurile decurg normal duminică cel târziu vom deschide circulația pe pod”, a declarat primarul comunei Lopătari, Vasile Lefter.
Culeea podului din punctul malul Roșu ce face legătura între localitățile Lopătari și Terca a fost luată de apele învolburate ale pârâului Slănic, joi dimineață, întrerupând astfel orice cale de acces către satele Terca și Ploștina, localități în care trăiesc 1400 de persoane.

Din fericire, de joi şi  și până vineri când s-a putut trece cu utilaje grele sau cu autospeciala șenilată din dotarea ISU Buzău prin albia pârâului Slănic, nici o persoană nu a avut probleme medicale sau alte urgenţe.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.