Cu căruţa, spre Europa

Trei comune din judeţ au fost selectate într-un program organizat de Fundaţia Soros, în parteneriat cu Fundaţia Pestalozzi şi Asociaţia Forda, ele intrând într-un proiect dedicat dezvoltării spațiului rural românesc, prin activități de economie socială.

Cislău, Luciu şi Ruşeţu sunt cele trei localităţi buzoiene, din 24 alese din alte şapte judeţe, în care „vor fi dezvoltate întreprinderi sociale, în paralel cu organizarea de activităţi de promovare care să conducă la mobilizarea grupurilor vulnerabile din cadrul comunităţilor beneficiare”, cum anunţă comunicatul de presă al Fundaţiei Soros România. Astfel, membrii grupurilor de iniţiativă din cele trei comune vor trece printr-un proces amplu de formare, care va include cursuri de calculatoare şi de economie socială, de consiliere pentru gestionarea întreprinderii şi antreprenoriat.

Criteriile care au stat la baza selecţiei comunelor au ţinut cont de potenţialul de dezvoltare economică, de caracteristicile socio-demografice, de existenţa unor persoane cu potențial anteprenorial, dar și a persoanelor aparținând categoriilor defavorizate pentru care dezvoltarea în comunitate a unor unități de economie socială poate reprezenta o șansă la o viață mai bună.

Denumit RURES (detalii pe rures.ro) Proiectul „Spațiul Rural şi Economia Socială în România” se implementează în perioada iulie 2010 – iulie 2012 şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.