Cisterna înmatriculată în Prahova este încărcată cu White Spirit- un diluant folsit în fabricarea vopselei. Cisterna era condusă de o femeie de 46 de ani din Mizil iar în cabină se afla și soțul acesteia.

”Maşina a intrat în balans, am simţit-o, am agăţat sensul giratoriu şi m-am răsturnat. Transportam white spirit, o substanţă inflamabilă, dar nu a fost periculoasă. Transportam 24,7 tone. M-am speriat dar nu am păţit nimic”, a spus Cornelia Anghel șoferița care conducea cisterna.

Un prim utilaj ajuns la fața locului nu a putut ridica cisterna pentru a o repune pe roți. La fața locului a ajuns și o altă cisternă pentru a prelua încărcătura din mașina avariată.

După orele prânzului cisterna a fost repusă pe roți și tractată în afara părții carosabile pentru transvazarea în siguranță a încărcăturii iar circulația pe drumul european s-a reluat după ora 13.00.

În total intervenția a durat aproximativ 8 ore.

”Pompierii buzoieni au fost mobilizaţi timp de aproximativ opt ore pentru gestionarea acestei situaţii. Au fost asigurate măsurile de prevenire a unei situaţii excepţionale acţionând pentru izolarea zonei, protecţia şi limitarea scurgerilor şi reducerea riscurilor existente. Cisterna a fost repusă pe roţi şi deplasată la o distanţă considerabilă faţă de şosea pentru transferul încărcăturii. Au fost riscuri crescute de explozie şi intoxicare ”, a declarat George Creţu purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Stirea inițială:

O cisterna încărcată cu un derivat al petrolului s-a răsturnat în rondul de la Țintă. Traficul este blocat iar pompierii acționează pentru asigurarea zonei. Produsul este puternic volatil și inflamabil și există riscul de producere a unei explozii sau de intoxicații.

RUTE OCOLITOARE:

Merei: DJ 203 G-DJ 205 Drumul Vinului- Zoresti

Spataru: Sos.Spatarului -Mun.Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.