Constantin BOSCODEALA si Marian GHIVECIU

Finalizat la începutul săptămânii curente, recensământul continuă să fie subiect de discuție al politicienilor buzoieni, cel mai probabil din cauza efectelor care se prefigurează a se produce asupra clasei politice. Astfel, deputatul Marian Ghiveciu a găsit o explicație pentru scăderea drastică a numărului de locuitori ai județului.
„Eu cred că a fost rău aleasă perioada pentru că și în sudul Italiei dar și în Spania este campania agricolă în toi iar acolo nu se regăsesc(nr. buzoienii) pentru că mulți lucrează la negru”, consideră deputatul Marian Ghiveciu.
Mergând pe aceeași idee, primarul Constantin Boșcodeală spune că doar la nivelul municipiului Buzău mai bine de 2.000 de locuințe nu au putut fi recenzate în cele 12 zile de desfășurare a numărătorii, pentru că „nu a fost nimeni acasă”.
Pe de altă parte, primarul orașului Buzău spune că populația municipiului ar putea fi mai numeroasă după centralizarea și prelucrarea datelor finale, și asta pentru că „un număr mare de buzoieni trăiesc pe perioada sezonului cald la locuințele pe care le posedă în comunele limitrofe orașului”.
Oricum, scăderea numărului de locuitori este acceptată cu greu de membrii clasei politice. Până la urmă, e vorba de propriile funcţii, dat fiind că numărul parlamentarilor se calculează în funcţie de populaţie.
„Dacă la ultimul recensământ județul Buzău a avut 490.000 de locuitori și cu corecția legală am ajuns la 503.000, aplicând acum gradul de morbiditate în perioada de la ultimul recensamânt la zi și executând un recensământ cel puțin la fel de corect ca cel din 2002 polpulația județului Buzău nu trebuia să fie mai mică de 484.00 de locuitori. Acum ne învârtim în jurul sumei de 450.000 de locuitori”, crede președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu.
Așadar, numărul scăzut de locuitori ai Buzăului pare să fie o preocupare a politicienilor buzoieni, însă e greu de crezut că este vorba de altceva decât de grija pentru propriile scaune.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Scăderea numărului populaţiei este consecinţa directă a situaţiei sociale pe care guvenanţii nu o au în vedere. Cu 40 lei/lună nu se poate creşte un copil. Noua guvernare trebuie să introducă un pachet semnificativ, bine gândit pentru revenirea sporului natural! Populaţia a scăzut nu pentru că n-a fost găsită acasă( şi asta e dureros) ci pentru că se nasc din ce în mai puţini copii, faţă de numărul deceselor. Avem un spor natural negativ. Cum facem ca el să devină poyitiv????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.