Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima Health a deschis o clinică în Buzău, în urma unei investiții în valoare de 1,5 milioane de euro. Clinica Medima furnizează pe plan local servicii moderne de investigare imagistică CT și RMN, realizate cu aparatură ultraperformantă, de către medici radiologi de elită. Centrul este situat Bulevardul Stadionului nr. 7A, Buzău (lângă spitalul județean Buzău). Rețeaua Medima Health ajunge astfel la 7 clinici operaționale la nivel național.

Pacienții din regiune beneficiază, în clinica Medima Health, de aportul diagnostic al unor echipamente de imagistică medicală de ultimă generație la nivel mondial: RMN – Canon Elan 1,5T și CT – Canon Aquilion Lightning 32. Noile tehnologii oferă o serie de avantaje importante față de aparatura din generațiile anterioare, precum calitatea ridicată a imaginilor obținute, timpul scăzut de investigare și reducerea dozei de radiații la nivelul minim pentru investigațiile CT.

Serviciile medicale oferite în cadrul clinicii acoperă întreaga gamă de examinări prin rezonanță magnetică (RMN) și tomografie computerizată (CT) efectuate în prezent, de la examinări uzuale ale diverselor zone anatomice la explorări avansate, utile în patologiile complexe precum cele oncologice, vasculare, neurologice sau musculo-scheletale.

Echipa medicală este alcătuită din unii dintre cei mai buni medici radiologi, cu supraspecializări în domeniu, aceștia asigurând pacienților cel mai înalt nivel de acuratețe al rezultatelor.

„Rețeaua Medima Health își continuă expansiunea la nivel național, cu misiunea de a îmbunătăți accesul populației la investigații imagistice moderne, care au un rol important în prevenția și depistarea timpurie a afecțiunilor. România are un decalaj major față de Uniunea Europeană în ceea ce privește atenția acordată prevenției, prin controale medicale regulate. Odată cu dezvoltarea serviciilor de imagistică medicală pe plan local, urmărim să avem un impact pozitiv pe termen lung, concretizat prin creșterea speranței de viață, asigurând un diagnostic precis și rapid,”afirmă Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Fondator și Director Medical Medima Health.

Potrivit unui studiu recent, România se află pe ultimul loc la nivelul UE privind utilizarea serviciilor de imagistică medicală. În țara noastră se efectuează un număr mediu anual de 38 examinări la 1,000 locuitori, de 5,4 ori mai mic față de media UE, care este de 204 examinări medii anuale la 1000 locuitori[1].

Prezent la deschiderea noii clinici primarul Constantin Toma a subliniat, din prisma experienței personale necesitatea unui astfel de centru medical.

„Era o necesitate această investiție pentru că din păcate sunt foarte mulți oameni bolnavi de cancer de exemplu iar eu am fost afectat chiar personal pentru că și tatăl meu și sora mea anul trecut li s-au dat un diagnostic greșit. Am stat zeci de zile aici în Spitalul Județean și au aflat în altă parte, nu aici la Buzău, că de fapt au cancer și au aflat când era prea târziu și nu s-a mai putut face mare lucru. Această investiție este extraordinară și cu siguranță va ajuta o mulțime de familii”, a spus primarul Constantin Toma.

De asemenea fondatorul rețelei Medima, profesorul universitar Gheorghe Iana a explicat cum pacienții clinicii pot beneficia, de la distanța de expertiza celor mai experimentați medici în imagistică medicală.

„Noi venim cu un plus dar plusul nostru înseamnă suport diagnostic și de la distanță în momentul în care nivelul de competență local este depășit. Vedeți pe fiecare palier există mai multe niveluri de competență nu putem să le avem pe toate. Noi avem o echipă integrată care lucrează în toată rețeaua. Noi avem centre în Alba Iulia, Călărași în Sibiu, deschidem și la Brăila. Deci avem acces la orice examen în timp real care se face și în situația în care medicul cu care examinează are o problemă cere consultul nostru. Noi suntem o echipă care suntem cu experiență adică eu lucrez în imagistică din 1994 primul computer tomograf din București din Spitalul Universitar eu l-am deschis primul RMN din Spitalul Universitar eu le am deschis ca și primul angiograf. Adică am lucrat în toate domeniile și am stat șase luni în Franța unde mi am făcut specializarea în radiologie și radiologie oncologică. Toată partea asta presupune o expertiză. Noi am adunat niște oameni cu expertiză care practic supervizează orice activitate medicală care se desfășoară în orice centru și asta crește șansele de a pune un diagnostic corect”, a mai spus profesorul universitar doctor Gheorghe Iana.

Chiar dacă deocamdată investigațiile imagistice se pot face doar contracost responsabilii clinicii spun că în curând va fi încheiat și un contract cu Casa de Asigurări pentru ca astfel de investigații să poată fi făcute și gratuit.

„Noi o să mergem cu toată documentația la Casa Națională de Asigurări de Sănătate Buzău și sperăm să reușim să ne accepte în programul dânșilor cât mai repede cu putință. Este interesul nostru în primul rând și nu al altcuiva. Deci noi vă asigurăm că facem tot ce ne stă în putință să reușim să intrăm în contract cu Casa de Asigurări Locală Buzău cât mai repede fie accesate în condiții de plată. Ce este interesant este că misiunea Medima este de a oferi un serviciu medical de excelență la un preț foarte foarte bun”, a declarat CEO-ul Medima Health Vlad Ardeleanu.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.