O nouă  reusită remarcabilă a elevilor din cadrul Colegiului Economic Buzău s-a înregistrat  la  finala  naţională “Compania anului” organizată de Junior Achievement România cu sprijinul Fundaţiei Româno – Americane. Compania elev  “Recycle Bin”, constituită de elevii clasei a XI a F coordonaţi de  profesorol Magdalena Ardeleanu,  a obţinut două rezultate  foarte importante:

  • Primul loc la finala naţională a programului “Social Enterprise Project” care i-a conferit calificarea în finala europeană;
  • Cea mai bună strategie de marketing a unei companii elev  în cadrul finalei naţionale a competiţiei „Compania Anului 2012”, secţiunea elevi.

Premiile au fost decernate în cadrul Galei „Business Hall of Fame”, într-un cadru select, la Ateneul Român şi  într-o companie deosebită – nominalizaţii din acest an ai galei – personalităţi de seamă ale antreprenoriatului românesc.

Compania “Recycle Bin” s-a prezentat la finalele naţionale cu un proiect de responsabilizare a tinerilor pentru colectarea selectivă a deşeurilor, respectiv producerea de coşuri de colectare selectivă a deşeurilor obţinute prin reutilizarea cutiilor din carton. Aceste coşuri vor fi vândute în licee, şcoli şi grădiniţe pentru a dota fiecare sală de clasă şi birou în vederea facilitării colectării selective. Să sperăm că implementarea în practică a acestei idei va avea efectele scontate, respectiv schimbarea atitudinii copiilor şi tinerilor faţă de protejarea mediului.

Elevii care au reprezentat cu mare succes compania în finalele naţionale au fost: Alexandra Ioan, Ştefan Nedelcu şi Titor Andrei. Să sperăm că acesta va fi un start norocos în cariera lor de viitori întreprinzători.

Iată  impresiile a doi dintre reprezentanţii companiei  elev:

“Avantajele acestor proiecte sunt indiscutabile şi ne-au făcut să dorim să fim un exemplu concret de dăruire, responsabilitate şi muncă susţinută.  Experienţa trăită în sala Ateneului Român nu poate decât să ne bucure şi să ne dea speranţa că există mulţi oameni de calitate care ne susţin în derularea proiectelor educaţionale.” – Andrei Titor

“A fost o experienţă extraordinară  şi o mare onoare să particip la o competiţie cu un nivel atât de înalt. Faptul că am reuşit să obţinem locul I la competiţia “Social Entreprise Project” şi că vom participa la finala europeană mi-a demonstrate că se poate, m-a mobilizat şi mi-a dat convingerea că vom reuşi să obţinem performanţe în continuare.” – Ştefan Nedelcu

 

Profesor coordonator

MagdalenaArdeleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.