Surpriză la finalul ședinței Colegiului Prefectural de astăzi când noua conducere de la Casa Albă i-a trezit din amorțeală pe unii șefi de deconcentrate care nu aveau alt rol decât de a face act de prezență la această reuniune lunară. După ce conducătorii instituțiilor programate să ia cuvântul și-au terminat expunerile, prefectul Gabriel Baltă i-a dat cuvântul subalternului său, subprefectul Vasile Alecu, care a vrut să știe câte ceva de la fiecare director de instituție în parte. Primul lucru pe care Alecu l-a adus la cunoștința sefilor de deconcentrate a fost că ședințele de Colegiu Prefectural sunt obligatorii iar învoirile se fac doar având la bază motive serioase. Altă cerință prezentată imperativ șefilor de instituții din subordinea Prefecturii a fost aceea de a nu se implica sub nici o formă în campania electorală, în caz contrar cei prinși pe picior greșit riscând sancțiuni drastice. După ce a trasat cele două sarcini general valabile, subprefectul Alecu a luat la întrebări fiecare director în parte, unora dintre ei spunându-le să rămână pentru clarificări după ședință. Astfel, comandantul Poliției, Ion Marin, a primit sarcina de a fi total imparțial și cu ochii pe tot ce se întâmplă în campania electorală, astfel încât cei care încalcă legea să răspundă, indiferent de partea cui se află. Reprezentantul Direcției Silvice a primit recomandarea de a fi în permanent contact cu ocoalele silvice, astfel încât să fie la curent cu eventualele alunecări de teren ce pot apărea ca urmare a precipitațiilor abundente. De asemenea, reprezentanții Apelor Române și ai Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit au fost invitați să dea explicații amănunțite după ședință.
Ceva mai „ciufulit” după ședința de azi a ieșit Valeriu Dimiciu, adjunctul AJOFM Buzău care fără a fi întrebat a ieșit în întâmpinarea subprefectului Vasile Alecu spunând:
„Valeriu Dimciu: Agenția de șomaj…..
Vasile Alecu: Așa, ce face, șomează?
V.D.: Nu domnu’ subprefect, nu șomează. Noi ținem în frâu rata șomajului care, vreau să vă asigur că, este în scădere.
V.A.: Asta ar fi bine…” a continuat ușor neîncrezător noul subprefect al județului Buzău.
Într-o asemenea notă, ședința de astăzi a Colegiului Prefectural a fost pentru directorii de deconcentrate o adevărată surpriză. Cei mai mulți dintre ei erau obișnuiți ca la aceste întruniri lunare să facă doar act de prezență, în cazul în care nu erau înscriși la cuvânt cu probleme la ordinea zilei. Astfel, unii directori nu făceau altceva în aceste ședințe decât să citească reviste, alții scriau sms-uri, sau chiar ațipeau.
Ciprian STERIAN

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.