Comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica generalul Gheorghiță Vlad, înaintat în grad

0
766

Luni, 3 decembrie, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica” s-a citit Decretul Președintelui României privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele a generalului de brigadă – cu o stea Gheorghiță VLAD, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
Citirea ordinului de avansare a fost făcută de către generalul-maior Dorin Blaiu, comandant al Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre.
Activitatea s-a desfășurat în prezența autorităților locale și a personalului din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
General-maior Gheorghiţă VLAD s-a născut la data de 7 septembrie 1969, în Bucureşti.
Absolvă Şcoala Militară de ofiţeri activi de Tancuri din Piteşti în anul 1991 şi îşi începe cariera în funcţia de comandant de pluton tancuri la Regimentul 22 Tancuri în Bucureşti.
După absolvirea cursurilor de carieră (cursul de comandanţi companie, respectiv cursul de stat major) este numit în funcţia de şef al operaţiilor. Urmează cursurile Facultăţii Interarme a Academiei de Înalte Studii Militare (absolvite în anul 2002) şi este numit ofiţer de stat major în G3 Operaţii la Corpul 1 Armată Teritorial. Între anii 2005-2014 ocupă diferite funcţii cum ar fi: comandant al Batalionului 631 Tancuri, şef al planificării în Serviciul Operativ la Statul Major al Forţelor Terestre, şef al informaţiilor la Componenta Operaţională Terestră şi comandant al Brigăzii 1 Mecanizată “Argedava”. În august 2016 preia comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, din august 2017 este împuternicit comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău, iar din aprilie 2018 este numit la comanda acestei divizii.
Printre cursurile absolvite se numără: curs de Sisteme de Comunicaţii şi Informatică – Ede, Olanda, curs postuniversitar la Colegiul Naţional de Apărare Bucureşti, curs de Operaţii de Menţinere a Păcii – Oberammergau, Germania, master în Relaţii Internaţionale şi Studii de Securitate, Universitatea „Lucian Blaga” – Sibiu, precum şi master în Studii Strategice, U.S. Army War College – Carlisle, SUA. În anul 2007 a participat ca ofiţer de stat major în cadrul Comandamentului Multinaţional al Forţei în Irak.
Este decorat cu: Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, Emblema de Merit clasa a III-a „În Serviciul Armatei României”, Emblema de Merit clasa a I-a „În Serviciul Păcii”, Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, Emblema de Onoare a Medicinei Militare, Emblema de Onoare a Resurselor Umane.
Este căsătorit şi are doi copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.