ViscolZapadaBuzau-1

Buzăul este pregătit să facă față avertizării de cod portocaliu de viscol și ninsori ce se va abate asupra județului de marți dimineață de la ora 4.00. Asigurarările sunt date de reprezentantului Guvernului în teritoriu și de autoritățile județene care s-au ocupat luni de mobilizarea tuturor celor responsabili, astfel încât vremea rea să nu provoace probleme.
Prefectul județului Buzău, Gabriel Baltă, l-a asigurat pe vicepremierul Liviu Dragnea că nu vor fi probleme în județ.
„ La Buzău am alertat comitetele locale pentru situații de urgență și societățile prestatoare de servicii. Am verificat și avem suficient material antiderapant dar și utilaje care să intervină iar din această seară vom intra în dispozitiv și vom institui permanența atât la Prefectură cât și în județ”, a declarat prefectul județului Buzău, Gabriel Baltă, la videoconferința susținută de vicepremierul Liviu Dragnea.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit să instituie comitetul de acțiune începând de luni seară de la orele 19.00 la sediul Prefecturii Buzău iar în funcție de evoluția vremii se vor dispune măsurile necesare. Dacă situația o va impune se va ajunge chiar până la oprirea circulației sau întreruperea cursurilor.
„În situația în care vântul se va intensifica și dacă va fi zăpadă depusă vom închide anumite căi rutiere. Am verificat utilajele și avem disponibile 38 de utilaje din cele 65 utilizate pe perioada iernii la secția de Drumuri Naționale iar alte 30 sunt disponibile pe cele cinci zone de acțiune de la drumurile județene. De asemenea, avem pregătite 560 de tone de material antiderapant la nivel de drumuri naționale și peste 1600 de tone de material antiderapant la Consiliul Județean”, a declarat subprefectul Vasile Alecu.
Și în ceea ce privește drumurile din județ autoritățile județene dau asigurări că situația este sub control cu toate că contractele de deszăpezire pentru iarna 2012-2013 au fost încheiate. Autoritățile județului au luat legătura cu firmele care s-au ocupat de deszăpezirea drumurilor județene și încă din cursul dimineții s-au direcționat utilajele pe cele cinci zone de acțiune din responsabilitatea Consiliului Județean, astfel încât să nu fie probleme în eventualitatea unor căderi masive de zăpadă.
„Contractele cu cei ce s-au ocupat de deszăpezire au fost încheiate dar în baza relațiilor pe care le avem ele au fost reactivate în cursul zilei și avem la dispoziție pentru fiecare zonă câte două utilaje cu lamă și sărărițe plus un autogreder iar daca vremea o va impune avem posibilitatea suplimentării cu câte alte două utilaje pe fiecare zonă și chiar avem și posibilitatea redistribuirii dintre o zonă în alta a utilajelor dacă situația va impune acest lucru. Totodată, la nivelul drumurilor județene avem disponibile 1600 de tone de material antiderapant constând în sare și nisip”, a declarat secretarul județului Buzău, Laurențiu Gavrilă.
Totodată, prefectul județului Buzău, Gabriel Baltă, a transmis reprezentantului Inspectoratului Școlar Județean ca instituția pe care o reprezintă să analizeze situația ce ar putea fi generată de căderile masive de zăpadă prognozate de meteorologi și să oprească cursurile în localitățile în drumurile către unitățile de învățământ devin impracticabile și să anunțe cât mai repede decizia la nivelul Instituției Prefectului.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.