Compania de Apă Buzău consideră ilegale ultimele două hotărâri promovate de primarul Constantin Toma și adoptate de Consiliul Local Municipal la ședința din data de 2 februarie care vizează schimbarea conducerii și a actului constitutiv al Companiei de Apă Buzău.
Printr-un comunicat de presă remis duminică, Compania de Apă Buzău informează că a decis să sesizeze din nou Direcția Națională Anticorupție după ce și anul trecut a formulat o plângere asemănătoare împotriva primarului municipiului Buzău, Constantin Toma.
Anunțul Companiei de Apă vin cu 24 de ore înainte de desfășurarea Adunării Generale a Acționarilor a C.A.B., adunare în care municipalitatea intenționează să facă schimbările dorite.
Iată mai jos comunicatul Companiei de Apă Buzău:

„In urma adoptarii Hotararilor nr. 26 si 27/02.02.2017 ale Consiliului Local al Municipiului Buzau, Biroul de Presa al Companiei de Apa SA Buzau este abilitat sa comunice urmatoarele:

Continuand sirul ilegalitatilor initiate in iulie 2016, prin hotararile 108 si 109, si intarite in septembrie 2016, prin hotararile 165 si 166, primarul Constantin Toma a initiat si trecut prin Consiliul Local Municipal hotararile nr. 26 si 27/02.02.2017. Cele două hotărâri vizează schimbarea abuzivă a conducerii companiei și modificarea actului constitutiv.

Hotararile enuntate mai sus sunt ilegale si abuzive, intrucat incalca in mod evident prevederile cadrului legal institutional in care functioneaza operatorii regionali. De asemenea, ele incalca angajamentele asumate de municipalitate in momentul accesarii programelor finantate din bani europeni. Din aceste considerente, Compania de Apa Buzau va depune la Directia Nationala Anticoruptie, luni, o noua sesizare penala pentru abuz in serviciu primarului municipiului Buzau.

Precizam ca la DNA se afla deja in lucru un alt dosar constituit ca urmare a plangerii penale pentru abuz in serviciu, depusa impotriva primarului Municipiului Buzau in cursul anului 2016.

Mentionam ca Hotararile Consiliului Local al Municipiului Buzau nr. 165 si nr. 166 din 13 septembrie 2016 au fost atacate in contencios de catre Compania de Apa Buzau si ca Ministerul Fondurilor Europene, ANRSC si BERD au transmis deja puncte de vedere oficiale privind incalcarea, prin adoptarea acestor hotarari, a cadrului legal in vigoare aplicabil si consecintele grave ce decurg din acestea, respectiv rambursarea fondurilor europene deja investite si pierderea finantarilor ce vor urma in exercitiul 2014 – 2020, in valoare de peste 200 de milioane de euro.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.