Manastirea Rătești un alt obiectiv turistic de la Berca

Primăria Berca în parteneriat cu asociația pentru dezvoltare turistică Monteoru Renaissance vor inaugura în curând primul centru de informare turistică din Buzău.
”Tourism Infopoint Buzău” va pune la dispoziția turiștilor înformații despre ofertele turistice ale întregii regiuni buzoiene și va fi amplasta într-o fostă stație de autobuz pe drumul care duce către Vulcanii Noroioși, un drum ce suportă un trafic de peste 2.000 de turiști pe week-end în timpul sezonului.
Iuranda Kirschner„Cei mai mulţi turişti tranzitează aceasta zonă pentru a vizita Vulcanii Noroioşi. Ţinta noastră este să îi facem să rămână în acestă regiune informându-i despre diferitele oferte turistice”, a declarat Juranda Kirschner, preşedinta asociaţiei Monteoru Renaissance.
Fosta stație de autobuz care va gazdui centrul de informare turistică Berca, va fi renovată și adaptată cu bani proveniți de la sponsorii din regiune și de la asociația Monteoru Renaissance.

Valeriu Marcu

„Berca are un foarte mare potenţial de dezvoltare turistică. Acest proiect este un pas important pentru a transforma comuna într-un centru turistic. Folosindu-ne de o clădire existentă şi de acest parteneriat, putem deschide punctul de informare într-un timp foarte scurt fără alte costuri operaţionale suplimentare”, spune Valeriu Marcu, primarul comunei Berca.
Centrul de informare va acorda asistenţă turiştilor, îi va informa şi le va furniza materiale cu privire la destinaţiile turistice buzoiene cum ar fi mănăstirile Răteşti, Ciolanu, etc., cu privire la evenimentele şi produsele locale şi regionale, tururile şi activităţile turistice ca de exemplu rafting, cicloturism, tururi offroad, ateliere pentru copii, cursuri de gătit şi vânătoare de trufe.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.