Monumentul arhitectural Conacul Grigorescu din Răteşti, comuna Berca, devine sediu al
Travel Buzău- Asociaţia pentru promovare şi dezvoltare turistică. Conacul boieresc, construit în 1930 abandonat de mai bine de 25 de ani, va deveni un nou centru pentru activităţile turistice din Judeţul Buzău, după 3 ani de renovări.
În 2011, Juranda şi soţul său Thorsten Kirschner, de origine germană, decid să se mute din Bucureşti
şi să se implice 100% pentru a promova dezvoltarea turistică a judeţului Buzău. Înainte de a se muta în Răteşti, Thorsten Kirschner a lucrat în multe ţări ale lumii, mai mult de 10 ani, ca şi consilier guvernamental în cadrul agenţiei germane pentru dezvoltare internaţională GIZ.
Thorsten_Kirschner
„În momentul în care am văzut această casă am ştiut că îmi doresc să locuiesc aici. Nu îmi venea să cred că aşa o comoară arhitecturală a fost abandonată mai mult de 25 de ani”, declarat Thorsten Kirschner devenit de câțiva ani cetățean al comunei Berca.

Conacul boieresc din Răteşti este singura casă în stil neobrîncovenesc din toată comuna Berca. Conacul Grigorescu este unul dintre cele mai frumoase conace din judeţul Buzău – menţionat şi în ghidul turistic „Cele mai frumoase sate din România”. Edificiul arhitectural a fost construit în 1930 de către latifundiarul C.C. Grigorescu. Mulţi ani la rând conacul şi pământurile au fost utilizate pentru producerea vinului şi a coniacului local. În timpul celui de-al doilea război mondial Conacul Grigorescu a fost utilizat ca spital pentru soldaţii răniţi şi adăpost pentru localnici. Începând cu anul 2011 şi până acum, conacul Grigorescu a fost renovat pas cu pas în procent de 80%, păstrându-și vechea înfăţişare, în regie proprie împreună cu meşteşugari ai locului şi sprijinul cuplului de arhitecţi Andone Adriana şi Dan Pîrvulescu din Bucureşti, arhitecţi ce au renovat, printre altele, Palatul Ştirbei din Braşov.
După renovare a devenit sediul Asociaţiei pentru promovare şi dezvoltare turistică a Judeţului Buzău – TravelBuzau. Asociaţia a fost fondată de Juranda şi Thorsten Kirschner acum 4 ani sub denumirea de Asociaţia „Monteoru Renaissance”. De curând asociaţia a fost redenumită „TravelBuzau”, mutându-şi sediul de la Sărata Monteoru la Berca.
Juranda_Kirschner
„Unul dintre primele proiecte acum 4 ani a fost site-ul TravelBuzau.com, primul portal de informare turistică a Judeţului Buzău, care a devenit un brand şi –cu mai mult de 20.000 vizitatori unici pe lună – una dintre cele mai frecventate pagini web ale unei destinaţii turistice din România. Fapt ce a dus și la schimbarea numelui asociației”, spune Juranda Kirschner, preşedintele TravelBuzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.