Orchestra Metropolitană București dirijată de Daniel Jinga alături de Paula Seling a susținut, joi seară, un concert la Sala Mare a Consiliului Județean în  avanpremiera Zilei Culturii Naționale care se sărbătorește la 15 ianuarie.

De la concertul organizat de Primăria Buzău și Centrul Cultural Alexandru Marghiloman a lipsit invitatul special, buzoianul Lucian Romașcanu, ministru al Culturii care ar fi trebuit să susțină o cuvântare dar și omologul său din Republica Moldova care nu a mai ajuns la Buzău aflând din timp că Romașcanu este testat pozitiv Covid-19.

În lipsa celor doi, primarul Buzăului „și-a făcut de cap” și a căutat să rețină atenția publicului și pentru cei care lipseau spunând: „bună seara dragi spectatori, sunt Constantin Toma prezentatorul din această seară a acestei emisiuni. AM șansa să vorbesc de trei ori mai mult pentru că în această seară trebuia să fie aici și ministrul Culturii Lucian Romașcanu și domnul Sergiu Prodan ministru al Culturii în Republica Moldova. Bună seara și „La mulți ani!”, ce ocazie minunată să ne întâlnim de Ziua Culturii Naționale, ziua nașterii poetului nostru național Mihai Eminescu  în avans. Ieri am lansat în dezbatere publică bugetul municipiului Buzău pe acest an. Nu am venit să fac reclamă electorală aici ci doar să vă spun că este cel mai mare buget pe investiții din istoria Buzăului din ultimii 32 de ani și în afară de asfalt, asfalt, asfalt și multe alte chestii de data asta finanțăm și un studiu foarte interesant, realizarea și construirea unei filarmonici  și a unui teatru la Buzău. În partea a doua a acestui an se va juca deja teatru la Buzău într-un Teatru Municipal într-o alianță extraordinară cu Teatrul Național Mihai Eminescu din Chișinău acest arc dincolo de Prut pentru că până la urmă suntem cu toții români iar cultura ne unește în primul rând. În această seară sunt toate condițiile pentru un spectacol extraordinar Daniel Jinga și Orchestra Metropolitană București, Daniel Jinga are mai multe calități, cea mai importantă este buzoian, cetățean de onoare al municipiului Buzău, este directorul Operei Române și mai are o calitate este consultantul primarului în ceea ce privește construirea acestei filarmonici.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.