Șeful Serviciului Logistic din cadrul IPJ Buzău, Cosmin Mazâlu, și subalternul său Daniel Ciocîrlan au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. Cei doi sunt acuzați că au închis ochii și au lăsat să participe la un concurs de angajare două persoane care nu ar fi avut dreptul de a susține proba pe care, de altfel, au promovat-o.
Cei doi polițiști vor fi judecați în stare de libertate, însă până la clarificarea situației cei doi au fost puși la dispoziție, serviciul fiind condus în prezent de un alt ofițer din IPJ Buzău.
Iată mai jos comunicatul DNA referitor la situația celor doi:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

MAZÂLU COSMIN – IOAN, comisar şef de poliţie, şef al Serviciului Logistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, și CIOCÎRLAN DANIEL, inspector principal de politie, angajat în cadrul aceluiași serviciu, la data comiterii faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie – mai 2015, inculpații Mazâlu Cosmin – Ioan și Ciocîrlan Daniel, în calitate de membri ai unei comisii de concurs organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, în vederea încadrării de personal recrutat din sursă externă, pentru ocuparea a trei posturi de fochist, primul având şi calitatea de preşedinte al comisiei, și-au încălcat atribuțiile de serviciu, prin favorizarea a doi dintre candidații înscriși.
Concret, acestora din urmă li s-a permis să participe la concurs, în contextul în care nu îndeplineau condițiile specificate în anunțul de participare.
Ulterior cei doi candidați au fost declarați “admiși” și au fost încadrați în funcţia de fochist, cauzându-se astfel o vătămare a intereselor legitime ale Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, precum și ale altor candidați, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru persoanele respective.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Buzău.

1 COMENTARIU

  1. […] Șeful Serviciului Logistic din cadrul IPJ Buzău, Cosmin Mazâlu și subalternul său Daniel Ciocîrlan au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. Cei doi sunt acuzați că au închis ochii și au lăsat să participe la un concurs de angajare două persoane care nu ar fi avut dreptul de a susține proba pe care de altfel au promovat-o. Cei doi polițiști vor fi judecați în stare de libertate însă până la clarificarea situației cei doi au fost puși la dispoziție serviciul fiind condus în prezent de un alt ofițer din IPJ Buzău. Iată mai jos comunicatul DNA referitor Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.