Aleger Locale 2016-39
Conducerea PNL cere ministrului Petre Tobă, demiterea urgentă a prefectului George Sava, din cauza mai multor nereguli sesizate în procesul electoral din judeţ care au culminat cu suspendarea procesului de votare de la Vernești unde buletinele de vot pentru alegerea primarului și a consilierilor locali au fost tipărite greșit.
Președintele PNL Buzău, Ovidiu Anghel, spune că s-au constatat mai multe nereguli în localități precum Cozieni, Bozioru, Pogoanele, Zărneşti, Merei, Cochirleanca.
”S-a încercat captarea votului alegătorilor prin oferirea de sume de bani pentru alegerea candidatului PSD, se transportă oameni cu maşinile la vot, iar azi-noapte la Cochirleanca primarul în exerciţiu şi fostul viceprimar ofereau brânză şi bani locuitorilor din comună pentru a le capta votul. Au fost alertate organele de poliţie şi s-au luat declaraţii”, a declarat liderul PNL Buzău, Ovidiu Anghel.
De asemenea, Anghel a solicitat ministrului Petre Tobă demiterea de urgenţă a prefectului George Sava.
”Conform art. 89 din Legea 115, suspendarea procesului electoral nu poate depăşi o oră, iar cumulat nu se pot depăşi două ore într-o zi de votare. Consider că se încalcă flagrant legea prin suspendarea procesului de votare până la ora 11.00 în localitatea Verneşti. Solicit ministrului Petre Tobă demiterea de urgenţă a prefectului de Buzău”, a declarat Ovidiu Anghel într-o conferință de presă convocată duminică dimineață.

Marcel CIOLACU
De asemenea, președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a transmis un comunicat în care arată că, dacă problema de la Verneşti se va dovedi o problemă de natură organizatorică, atunci prefectul Sava trebuie să îşi dea demisia.
„În cazul în care situaţia apărută astăzi în comună Vernești se dovedeşte a fi o eroare de organizare atunci, din punctul meu de vedere, se impune de îndată demisia prefectului”, a precizat Marcel Ciolacu într-un comunicat postat și pe pagina sa de Facebook.
Totodată, Marcel Ciolacu, spune că și proaspătul inspector școlar general al ISJ Buzău ar trebui demisă din funcția în care tocmai a fost instalată dat fiind că este reprezentant al PNL într-o secție de votare din județ la o școală unde tocmai a schimbat directorul
„De asemenea, şi în cazul doamnei Florina Stoian, Inspector școlar general al ISJ Buzău şi totodată reprezentanta PNL în Biroul Secţiei de Votare 209 de la Cislău, doamna Florina Stoian, care prin natură funcţiei deţinute ar trebui să fie total apolitică, se impune aceeaşi decizie a demiterii, pe temeiul incompatibilităţii. Cu atât mai mult cu cât secția 209 este chiar locul unde, în urmă cu câteva zile, domnia sa a schimbat directorul acestei instituţii de învăţământ”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

2 COMENTARII

  1. Nasol cand lumea politica nu stie pe pe lume e mai conduc si partide. Pai la inspectorat a fost concurs nu a fost numit cineva cum faceau cu Burbucea care era si ea intr-un partid si se chinuia sa ia un examen de vreo 3 ori. Dar na alt partid, nu mai e bine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.