Candidatul USR de pe locul 1 la Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu,  a făcut marți o transmisiune în direct pe pagina sa de Facebook din spatele Spitalului Județean de Urgență Buzău, transmisiune în care a adus mai multe acuzații la adresa conducerii celei mai mari unități spitalicești din județ. Printre „problemele” semnalate de Ungureanu în live-ul electoral  se numără lipsa medicamentelor, nefuncționalitatea containerelor de triere pentru suspecții de Covid-19 sau probleme la instalația electrică a  Spitalului Județean de Urgență Buzău care ar putea aduce bolnavii într-o situație similară celei de la Piatra Neamț.

În replică, conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău a remis, marți seară, un comunicat pentru a liniști buzoienii care se prezintă la unitatea sanitară.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public astăzi, 2 decembrie 2020 de natură a dezinforma și a crea panică în rândul buzoienilor, facem următoarele precizări:

  • stocul de medicamente la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău este asigurat în totalitate pentru toate afecțiunile, inclusiv pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19;
  • cele 10 containere achiziționate pentru triajul epidemiologic și amplasate în curtea Spitalului Județean de Urgență Buzău sunt funcționale, dotate inclusiv cu butelii de oxigen și care asigură toate condițiile necesare pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru pacienții suspecți COVID-19;
  • în ceea ce privește extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe, Consiliul Județean Buzău a semnat săptămâna trecută contractul, etapa de proiectare fiind deja demarată. Proiectul este finanțat din fonduri europene, cu o contribuție substanțială a Consiliului Județean Buzău. Menționăm că acest proiect presupune construirea unei clădiri noi pentru UPU, precum și dotarea cu aparatură de ultimă generație;
  • în ceea ce privește siguranța clădirii Spitalului Județean de Urgență Buzău în caz de incendiu, facem precizarea că în urma incidentului de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Buzău a efectuat un control, în urma căruia nu au fost identificate deficiențe privind siguranța în caz de incendiu.

Facem un apel la responsabilitate către toți candidații la alegerile parlamentare din 6 decembrie să nu mai dezinformeze populația și să nu mai transmită în spațiul public mesaje de natură a panica oamenii. Sănătatea este mai importantă decât politica !”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.