Vineri, 13 decembrie 2019, ora 18:00, buzoienii sunt așteptați la Consiliul Județean Buzău pentru a participa la o conferință de psihoeducație cu privire la recunoașterea simptomelor din depresie și anxietate, modalități de prevenire, evaluare și tratament.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile. Rezervările se fac la adresa de e-mail comunicare@depreHUB.ro sau la numărul de telefon 0746.167.428.

 Conferința “Depresia e mincinoasă! Vino să afli mesajul ascuns al depresiei și cum să te ferești de ea!” este organizată de depreHUB, primul hub antidepresie din România, în colaborare cu Consiliului Județean Buzău, și va fi susținută de Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psihoterapeut, fondatoarea depreHUB si președintele Asociației Happy Minds.

 

În contextul în care 1 din 10 români suferă de depresie sau anxietate, Caravana depreHUB  își dorește să ajungă în orașele din țară și să informeze populația despre problematica depresiei și anxietății, ajutând astfel la creșterea nivelului de conștientizare si prevenire a tulburărilor emoționale:

Caravana depreHUB este modul nostru de a spune încă o dată <<Da, suntem aici, lângă tine, oriunde și oricând>>, este demersul nostru către o lume mai conștientă și mai responsabilă de propriile emoții, dar și speranța de a diminua stigmatizarea asociată depresiei. Organizația Mondială a Sănătății ne-a prevenit deja că în 2020 depresia va fi a doua afecțiune care provoacă dizabilitatea la nivel mondial. În aceste condiții, avem nevoie mai mult ca oricând de informație, suport și acces la soluții actuale de diagnostic și tratament multidisciplinar. Avem nevoie să știm că depresia nu este un moft, ci este o boală, chiar una dintre cele mai mincinoase pentru că ea ne selectează adevarul și ne limitează alegerile, ne seacă de resurse și ne minte că nu mai există speranță și loc de mai bine. Totusi, depresia poate fi vindecată și fiecare persoană trebuie să știe că la fel cum mergem la un medic cardiolog, stomatolog sau de orice altă specialitate, cu aceeași încredere și deschidere trebuie să ne îndreptăm și către un psiholog clinician sau psihiatru în astfel de cazuri”, afirmă Psih. Yolanda Crețescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.