Adrian BURDUCEA
Adrian BURDUCEA a plecat acasă

Consilierii județeni Adrian Burducea, Elena Damian și Ion Burlacu, aleși pe listele PDL au părăsit joi  Consiliul Județean după ce partidul pe listele căruia au fost aleși le-a retras sprijinul politic pentru neimplicarea în campania electorală de la alegerile parlamentare. În locul lor au depus, joi, jurământul Claudiu Carpen, Aurel Stănciuc și Viorel Mocanu următorii candidați aflați pe listele PDL după ce un alt candidat a părăsit partidul iar altul a renunțat la funcția de consilier județean.

Claudiu CARPEN, Aurel STANCIUC si Viorel MOCANU
Claudiu CARPEN, Aurel STANCIUC si Viorel MOCANU

Din plenul Consiliului Județean nu au lipsit nici discuțiile legate de motivul care a stat la baza excluderii celor trei democrați liberali din partid. Consilierul social-democrat Dănuț Păle a subliniat faptul că partidele politice au dreptul să-și facă politica așa  cum doresc, dar a precizat că în campania de la parlamentare s-a întâlnit de mai multe ori cu democrat liberalul Ion Burlacu care milita  pentru deputatul PDL Cezar Preda.
„E dreptul partidelor politice să își facă politica așa cum vor, dar vreau să spun ceva fără a avea intenția să mă amestec în treburile interne din PDL. Personal, am făcut campanie pe zona Vadu Pașii și vreau să vă spun că l-am văzut  pe domnul consilier Ion Burlacu implicându-se în campania electorală a PDL. Dacă nici domnul Burlacu nu a făcut campanie pentru PDL aș fi curios cum au făcut campanie domnii Claudiu Carpen și Aurel Stănciuc, care erau la acea vreme directori la Îmbunătățiri Funciare și respectiv Romsilva”, a declarat consilierul județean Dănuț Păle.
La rândul său, consilierul revocat, Adrian Burducea, a declarat că aceasta este o problemă internă a PDL a cărei discuție nu își are rostul și a mulțumit aleșilor județeni pentru perioada petrecută împreună.
„Este o problemă a partidului și nu vreau să o discutăm aici. Ceea ce vreau să vă spun este că mi-a făcut o reală plăcere să lucrăm împreună și vreau să vă urez mult succes în continuare”, a declarat Adrian Burducea.
Și președintele Consiliului Județean Cristi Bîgiu s-a declarat mulțumit de colaborarea avută cu cei trei democrat-liberali și și-a exprimat regretul că aceasta nu mai poate continua.
Cei trei consilieri revocați au părăsit sala de ședințe iar în locul lor au depus jurământul următorii aleși. După terminarea ședinței, discuțiile au continuat pe holurile Consiliului Județean, acolo unde consilierii social-democrați, Doru Muzgoci și Ioan D. Popescu, plecați de mai multă vreme din PDL, i-au reproșat secretarului general al PDL, Raul Florescu, politica dictatorială din sânul organizației județene a PDL Buzău, dar și faptul că acesta nu se prea poate impune ca lider de grup în Consiliul Județean.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.