Eliza PANAIT
Organizația Județeană a Partidului Democrat Liberal Buzău acuză PSD de presiuni asupra membrilor PDL pentru ca aceștia să își schimbe partidul în baza Ordonanței 55/2004.
Printr-un comunicat depresă remis luni „Organizația Județeană a Partidului Democrat Liberal Buzău protestează ferm împotriva continuării practicilor Partidului Social Democrat, respectiv ale primarului Constantin Boșcodeală și ale Președintelui Consiliului Județean, Cristinel Marian Bîgiu de a exercita presiuni asupra aleșilor locali și județeni, spre a-i determina pe aceștia să se înscrie în cadrul PSD, sau să voteze hoțiile pe care domnii mai sus numiți le promovează sub forma unor hotărâri de consiliu”.

Reprezentanții PDL mai spun că presiunile asupra primarilor iau forma unor promisiuni deșănțate de finanțare a unor proiecte locale direct prin hotărâri de guvern sau prin rectificări bugetare în timp ce în cazul aleșilor locali și județeni „lucrurile au ajuns mult mai departe, căpătând forme abjecte de talia șantajului”

Drept exemplu, reprezentanții PDL Buzău expun cazul consilierului județean Eliza Panait, care ar fi fost convocată luni dimineață la Inspectoratul Școlar Județean Buzău de către Inspectorul General Geta Burducea și care, fără a pronunța neapărat vreun nume sau vreo doleanță expresă, i-a comunicat acesteia înjumătățirea normei de lucru pe postul pe care îl deține.

„Întrucât nu credem în coincidențe, facem următoarele precizări: postul pe care îl deține Eliza Panait este cel de contabil șef al Centrului Școlar de Educație Incluzivă Râmnicu Sărat, unitate de învățământ special subordonată Inspectoratului Școlar Județean și Consiliului Județean, care nu are în schema de personal un alt post de contabilitate. Asta în condițiile în care anul școlar a început de două săptămâni și nu știm de vreo acțiune similară la vreo altă unitate de învățământ din județ. Prin această acțiune, Inspectorul General Geta Burducea, s-a transformat intr-un veritabil politruc, un braț înarmat a celor doi vătafi ai județului Buzău, Boșcodeală și Bîgiu”, se arată în comunicatul de presă semnat de Biroul de Presă al PDL Buzău.

În replica, inspectorul general al ISJ Buzău, Geta Burducea, cea acuzată de PDL că ar fi făcut presiuni asupra consilierului județean Eliza Panait neagă acuzațiile aduse și le pune pe seama dorinței consilierului amintit de a migra către un alt partid. Practic Burducea spune că singurele discuții pe care le-a avut cu Eliza Panait au avut loc în prezența mai multor persoane și că ceea ce i-ar fi reproșat consilierului județean ar fi fost că stă cam puțin la locul de muncă.
„Doamna Panait a venit la mine împreună cu doamna directoare de la Centrului Școlar de Educație Incluzivă Râmnicu Sărat pentru că este perioada în care se depun ștatele de personal cu încadrările pe anul școlar care a început și am avut o discuție cu șeful de la Resurse Umane pe baza normării de la școala dumnealor așa cum am avut discuții astăzi(nr. luni) cu toate școlile din învățământul special. Deci nu a fost convocat doamna Eliza Panait ci școala unde dumneaei lucrează. Nu am intervenit asupra normei pentru că nu o fac eu și ceea ce am avut de discutat eu personal cu doamna Panait, dar tot de față cu ceilalți a fost ceva legat de o reclamație pe care eu o am din școală cum că dumneaei nu prea dă pe la școală. Ba spune că este la Trezorerie, ba că este la Consiliul Județean și am rugat-o și pe dânsa și pe directoarea școlii să se asigure că este prezentă la program, la școală, de la ora 8.00 la 16.00. Nu am dat nici o decizie privind norma și faptul că doamna vrea probabil să își justifice plecarea din PDL dând vina pe mine asta este, le duc și este curios de aflat pe unde o să o vedem pe doamna Panait de acum înainte”, a declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Geta Burducea.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.