Consilierul Județean, Nicolae Mărăcine, fost director al ANIF și candidat PNL la alegerile din anul 2008 pentru un post de senator din partea PNL este acuzat de un martor în dosarrul lui George Scutaru că ar fi solicitat bani pentru campania electorală unor firme care aveau contracte de lucrări cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare.
Omul de afaceri Lucian Lazia, care este și denunțător în dosarul fostului șef al liberalilor buzoieni, George Scutaru, a susținut în declarația sa ca martor ca ar fi dat bani la partid la insistențele lui Nicolae Mărăcine fost director al ANIF, acutualmente consilierul județean PNL, care i-ar fi cerut suma de 50.000 de lei drept sprijin pentru campania electorală.
„Eram cu directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Nicolae Mărăcine la o recepţie de lucrări la Olteniţa, lucrări de 12 milioane de euro. M-a rugat să dau o suma de bani pentru campania electorală, el participa ca şi candidat la o funcţie de senator. Nu ştiu cine a întocmit factura. Am fost de acord şi mi-a sosit, după ce am primit banii pentru lucrare, mi-a venit pe fax factura. Nu am primit în schimb nimic, deşi am făcut plata. Am vorbit cu Schaer, de la Oradea, la telefon şi am întrebat-o dacă factura de 50.000 de lei primită este de la ea”, a declarat în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Lucian Lazia.
Declarațiile lui Lazia au fost sconfirmate și de fiul acestuia Dorin Mihai Lazea, care le-a spus judecătorilor că tatăl său a plătit 50.000 de lei fără să primească produsele trecute pe factură. Mai mult, acesta a declarat că tatăl sau a plătit banii pentru că societatea lor avea contracte cu instituția condusă de Nicolae Mărăcine în 2008.
„Era în 2008, în zona Olteniţa, ştiu de la tatăl meu că Nicolae Mărăcine i-a solicitat un ajutor de campanie. Nu s-au primit de către firma noastră materialele promoţionale trecute în factură. Denunţul l-am făcut în 2015. Atunci am aflat de respectiva factură emisă către SC Argos. Am plătit pentru că societatea noastră avea contracte cu ANIF.(…) Am mai depus denunţuri faţă de Apele Române, dar şi alţii. În 2015, am primit o adresa de la DNA în care ni se cereau relaţiile comerciale cu Monitoring Media şi am căutat factura primită de la o sucursală ANIF. Apoi, am mers imediat şi am făcut denunţ”, a declarant martorul citat de News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.