Primarul Gheorghe Lazar a avut mereu probleme cu consilierii locali

Consiliul Local din Poșta Câlnău este foarte aproape de a fi desființat, după ce instanța de contencios administrativ a decis dizolvarea de drept a instituției, pe motiv că în vara anului trecut, timp de trei luni, aleșii locali nu au adoptat nici o hotărâre.

Încă de anul trecut, Prefectura Buzău a formulat o acţiune în contencios administrativ iar în urma pronunţării a fost admisă dizolvarea Consiliului Local Poşta Cîlnău. Hotărîrea instanţei este definitivă dar nu irevocabilă, ceea ce înseamnă că aleşii locali pot formula recurs în termen de 15 zile.

”În urma verificărilor efectuate de Serviciul Legalitate din cadrul Instituției Prefectului Buzău s-a constatat că timp de trei luni, la Consiliul Local Poșta Câlnau, nu s-a adoptat nici o hotărâre, drept urmare Prefectura a formulat acțiune la instanța de contencios-administrativ iar in urma propunțării a fost admisă acțiunea formulată de instituția noastră, instanța constatând dizolvarea de drept a Consiliului”, a  declarat, astăzi,  purtătorul de cuvînt al Prefecturii Buzău, Roxana Robu.

În cazul în care Consiliul Local nu va contesta decizia instanţei iar miniparlamentul se va dizolva, primarul comunei Poşta Cîlnău va prelua toate atribuţiile aleşilor iar activitatea va putea fi continuată prin aprobarea de dispoziţii, nu de hotărâri, situaţia urmând să se menţină până anul viitor, când vor fi organizate alegeri.

În acest caz, cetăţenii din Poşta Câlnău nu pot fi chemaţi la urne mai devreme de 2012, pentru că legea interzice organizarea alegerilor cu mai puţin de un an înainte de alt scrutin.

”A fost într-adevăr o problemă, în vara anului trecut când consilierii locali nu s-au înțeles și nu au mai adoptat nici o hotărâre. Până la urmă, apele s-au liniștit și ultimele ședințe de Consiliu Local au decurs normal, s-au adoptat hotărâri și totul a revenit la normal. Toate hotărârile care au fost adoptate de Consiliul Local până în acest moment, chiar și după propunerea de dizolvare, vor rămâne valabile, indiferent de ce se va întâmpla”, ne-a declarat, astăzi, primarul din Poșta Câlnău, Gheorghe Lazăr.

La această situație, atât de aproape de dizolvarea Consiliului Local din Poșta Câlnău, s-a ajuns în urma unor dispute îndelungi purtate între primarul comunei, membru PNL  şi aleşii de la PD-L, pe de-o parte,  și consilieri PDL și cei ai PNL, pe de altă parte.

Neînțelegerile sunt vechi de ani zile, cei care au tot boicotat activitatea Consiliului Local și, până la urmă, investițiile și bunul mers al lucrurilor în localitate, au fost aleșii locali democrat liberali, rivali aprigi ai primarului Gheorghe Lazăr.

C.D.

C.S.

1 COMENTARIU

  1. are probleme create de dumnealui; se plimba din partid in partid ( PSD — PNL –PDL ce urmeaza ?) ; la capacitatea dansului putea sa iasa primar si ca independent, dar itele politicii sunt incurcate; vedeti consilierii cine si ce sunt si trageti concluzii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.