Constantin Boșcodeală și-a pierdut oficial, joi mandatul, de primar al municipiului Buzău. Prefectul George Sava a emis joi ordinul de suspendare înainte de termen al mandatului primarului municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală. De altfel, de la momentul pronunțării definitiv a instanței Constantin Boșcodeală nu a mai venit la serviciu.

„ Începând cu data de 3 martie 2016, se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al Municipiului Buzău, judeţul Buzău, al domnului Boşcodeală Constantin Octavian, ca urmare a condamnării acestuia, prin hotărâre judecătorească definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei

Serviciul afaceri europene, dezvoltare economică, strategii guvernamentale, servicii publice deconcentrate va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin, prin comunicare domnului Boşcodeală Constantin Octavian, Consiliului local al Municipiului Buzău, Primăriei Municipiului Buzău şi Autorităţii Electorale Permanente”, se arată în documentul emis de prefectul județului Buzău.

După suspendarea din funcție a primarului, Consiliul Local Municipal trebuie să se întrunească într-o ședință pentru a desemna pe unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Buzău să preia atribuțiile de primar până la momentul expirării mandatului în luna iunie 2016.

Primarul Constantin Boșcodeală a fost condamnat definitiv marți de Curtea de Apel Brașov la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare și interzicerea dreptului de a exercita funcții publice pentru o perioada de 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.