382 de social-democrați buzoieni din întreg județul și-au dat, vineri, acceptul pentru ca președintele Constantin Boșcodeală să conducă și în viitorul mandat destinele Organizației Județene a PSD. Invitat din partea conducerii centrale a PSD a fost ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, cel care a și propus social-democraților buzoieni prezenți în sală ca votul pentru desemnarea președintelui Organizației Județene dar și al Biroului Permanent Județean să fie deschis, având în vedere că nu au existat candidați mai mulți decât locurile scoase la bătaie. La lucrările Conferinței Județene au mai participat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, și secretarul Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, demnitari care au luat cuvântul înaintea votului final pentru desemnarea președintelui PSD Buzău.
Primul care a luat cuvântul în fața social democraților buzoieni adunați în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău a fost șeful URBIS Serv, Petre Burada, cel care a propus sprijinirea lui Constantin Boșcodeală pentru un post de vicepreședinte la nivel național, nu înainte de a se declara total împotriva unor instituții precum C.S.A.T., A.N.I., C.S.M. sau Curtea Constituțională și a le recomanda membrilor Guvernului prezenți în sală să conducă țara prin ordonanțe de urgență, astfel încât să nu mai depindă de președintele Traian Băsescu.
„Am muncit, am obținut voturi, avem puterea dar nu prea o exercităm pentru că ținem loc de anumite amănunte. Avem organisme paralele care substituie din puterea Parlamentului. S-au creat Curtea Constituțională, C.S.M., A.N.I. și C.S.A.T, organisme care ușor, ușor, au luat multe din acțiunile poporului pentru că practic noi am dus oamenii aceștia în Parlament. Parlamentul hotărăște una și vine Curtea Constituțională formată din câțiva inși și anulează ce a hotărât Parlamentul, Guvernul hotărăște una, vine CSAT si hotărăște total anapoda. Deci, avem fel și fel de organisme create paralel care iau din puterea poporului. Pentru acest lucru vreau sa fac un apel la cei doi miniștri să conducă prin Ordonanțe de Urgență pentru că altfel nu puteți trece de Băsescu și noi o să vă înțelegem. În final, vreau să vă propun să trasăm sarcina domnului Boșcodeală să fie vicepreședinte al PSD la nivel național. Vom merge la congres, vom alege omul nostru și vom face lobby pentru ca să îl voteze și alții”, a declarat Petre Burada.
La rândul său, deputatul Eugen Nicolicea a preluat ideea expusă de Burada, spunând chiar că Boșcodeală ar putea deveni un brand național.
„După atâtea rezultate în care Buzăul a fost printre primele organizații din țară poate că este cazul ca acum să avem un reprezentant al nostru în conducerea centrală ca vicepreședinte în persoana domnului Boșcodeală, astfel încât brandul dânsului care și-a pus amprenta și pe succesul nostru să devină, de ce nu, un brand național. Liderul Boșcodeală este unul modest, așezat și la locul lui. Nu este un personaj excentric, ca alții, nu este vocal, ca alții dar, cred eu, tocmai modestia îi aduce o calitate superioară și poate fi impus ca vicepreședinte la nivel național”, a declarat deputatul Eugen Nicolicea.
Alături de președintele Constantin Boșcodeală în conducerea organizației județene au mai fost aleși deputatul Marian GHIVECIU-președinte Executiv, primarul comunei Boldu, Marian MĂRGĂRIT-secretar executiv, Aurel GUBANDRU- trezorier dar și 18 vicepreședinți. Aceștia sunt Marcel CIOLACU, Eugen TEODOROVICI, Gabriel MIHALAȘCU, Virgil SUDITU, Tudor STAN, Costică BAȘTUREA, Iulian ENE, Dumitru DOBRICĂ, Aurel STOICA, Ion ANDREI, Victor MOCANU, Stanciu POPESCU, Adrian MOCANU, Alexandru LAZĂR, Gheorghe BĂCNEANU, Dumitru MITROIU, Daniel CÂRSTEA și Florin LUNGU.

Ciprian STERIAN

5 COMENTARII

  1. Este a doua oara cind ni se cere vot liber pentru presedinte cu toate ca ar fi trebuit vot secret,de ce oare?,simplu nu trebuia sa existe nici un vot impotriva,care sa strice imaginea lui bosco.Un asemenea vot ,impotriva statutului,Pune in discutie legitimitate celui ales dar ne spune mult despre vocatia dictatoriala ce bintue mintile unora.

  2. Nu votul salii hotaraste cum se fac alegerile ci prevederea statutara,am fost in sala si o buna parte din cei prezenti nici nu au votat,asa ca las o moale,ca sa nu mai vorbim de modul in care am fost reprezentati,cum adica peste 100 de delegati din buzau si restul din judet,care a fost criteriul reprezentarii?

  3. 1/3 din delegati , conform populației sunt din mun.Bz. restul din teritoriu , toate loc.au fost reprezentate si DA ,dacă nu sunt alți candidați pe functii , sala hotărâstete dacă votul este secret sau nu !
    Cum sala a hotarat ca votul sa fie făcut direct , care e problema !?
    In noul statut scrie clar ca votul se face nesecret dacă nu exista alți candidați !
    Uita-te pe xxxx Buzău la poze si la filmare , eu m-am uitat , toată lumea a votat ! In ce sala ai fost !?

  4. Numai ca acea treime de care vorbesti matale nu a adus niciodata mai mult de 35% di voturile psd,….oi sti tu ce te invata manglitorii eu sunt in sistem si sustin ceea ce scriu cu date statistice Apropos l ati ales presedinte psd cumva pe asta care la dat realitatea tv la dosar de politician?,cumva si alte nume vehiculate in acest documentar au fost alesi in conducer psd buzau?..hai,zi,desteapto…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.