Fostul viceprimar municipiului Buzău, Constantin Ionescu, și-a anunțat, joi, candidatura pentru funcția de primar al municipiului Buzău din postura de independent. Ionescu a declarat că a decis să candideze la funcția de primar al municipiului Buzău pentru a lăsa ceva în urma sa și nu pentru a candida împotriva cuiva.
„Am decis să candidez la funcţia de primar al municipiului Buzău din postura de independent şi nu afiliat politic. Voi candida pentru funcţia de primar al municipiului dar şi pentru un post de consilier municipal independent. Iată că implicarea, abnegaţia şi lupta de 8 ani în PNL nu au contat pentru cei care trebuie să decidă, la nivel central, pentru a fi desemnat candidat pentru funcţia de primar al municipiului Buzău. Am participat la acel sondaj intern, l-am plătit, am fost desemnat câştigător şi validat în forurile judeţene, dar probabil că nu a fost pe placul anumitor persoane şi a trebuit să existe modificări peste noapte. Nu candidez împotriva unei persoane sau a unui partid politic, ci din dorința de a face ceva pentru oraşul în care m-am născut, în care am fost educat, în care trăiesc şi pentru care părinţii mei m-au învăţat că e bine să laşi ceva în urmă pe unde treci. Sunt convins că alegătorii vor discerne foarte mult între ceea ce înseamnă un program electoral şi persoana care îl prezintă”, a declarat Constantin Ionescu.
Totodată, Ionescu a explicat că în cursul zilei de joi își va depune demisia din PNL la sediul organizației și s-a arătat încrezător în șansele sale de a ocupa cel mai înalt fotoliu din Palatul Comunal.
„Nu mai am nici o legătură cu PNL şi după conferinţă îmi voi depune demisia la secretariatul partidului şi candidez pentru funcţia de primar în calitatea mea de persoană liberă. Le mulţumesc buzoienilor şi am încredere că îmi vor da votul lor aşa cum au făcut-o şi în urmă cu 8 ani. Candidez pentru un oraş eliberat politic în care administraţia şi interesul cetăţenilor trebuie să primeze”, a mai spus Constantin Ionescu.
Întrebat de unde va avea fonduri să își susțină campania electorală din postura de independent, Constantin Ionescu a declarat că nu îi trebuie sume foarte mari și că cel mai mult va conta discuția cu oamenii din ușă în ușă.
„Mă bucur că modificarea noii legi de finanţare a partidelor politice îţi limitează dreptul de a mai cheltui cu nemiluita şi plafonul maxim este de 11.000 de euro, bani care trebuie să se regăsească în veniturile tale ca şi candidat. Din punctul meu de vedere, investiţia pe care trebuie să o fac în campanie şi precampanie este deplasarea din casă în casă şi discuţia cu cât mai mulţi cetăţeni, care mă costă doar efortul meu personal. Orice persoană care mă poate ajută în această campanie cu mare plăcere şi cu toată deschiderea îl aştept alături de mine. Mă bazez pe votul tuturor cetăţenilor de bună credinţă, care îşi doresc oameni care să pună mai presus interesul cetăţenilor decât interesul personal sau de partid” a conchis Constantin Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.