Președintele Consiliului Județean Buzău a reacționat, vineri, la comentariile făcute de președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu în cadrul unor emisiuni televizate de la posturile locale din Buzău referitor la alocarea de bani făcută de Consiliul Județean Buzău pentru realizarea unor investiții în Soroca și Chișinău proiect votat în unanimitate de consilierii județeni.

Într-o conferință de presă convocată de Petre Emanoil Neagu vineri dimineață acesta a dorit să aducă lămuriri  referitor la cele două investiții pe care Consiliul Județean urmează să le sprijine financiar în Soroca și Chișinău.

„Domnul Avramescu cred ca se situează în afara alianței cu PSD. De ce spun lucrul ăsta? N-am nimic cu domnia sa personal, ba din contră, dar l-aș ruga doar atât. Ori nu înțelege mecanismul si asta nu ar fi corect din partea domniei lui, ori se întâmplă ceva la Partidul Național Liberal. Eu îmi aduc aminte si cred ca si domniile voastre care ați fost la ședință, că un proiect care se referea la alocarea de fonduri pentru Basarabia a fost votata si de Partidul Național Liberal. Deci ori ăștia nu știu ce votează, ori domnul Avramescu nu mai are control vizavi de ce se întâmplă în organizația domniei sale. E o părere. Părerea mea de cetățean. Am vazut că era tare agitat, că nu știu că primarul Ceban e pro-rus. Nu e treaba mea. Să fie foarte clar. Noi, Consiliul Județean si eu reprezentant al Consiliului Județean cel puțin dacă sunt sănătos, până în 2024 la finalul acestor alegeri, nu mergem la Chișinău să facem politică”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Neagu a mai explicat și în ședința Consiliului Județean cum banii care urmează a fi alocați de Consiliul Județean vor fi folosiți pentru reparația acoperișului Bibliotecii Basarabia din Soroca, secție exterioară a Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” și pentru reabilitarea cimitirului și amplasarea unui monument dedicat eroilor români în Chișinău.

„Eu, în locul domniei sale, nici nu aș veni la Ziua Veteranilor, pentru că înseamnă ca nu are nici un pic de respect față de eroii care și au vărsat sângele sau care au reușit, prin harul divinității, să scape din ororile războiului. Pentru ca banii care sunt alocați acolo sunt pentru reabilitarea cimitirului unde sunt îngropați ostași care și au vărsat sângele pentru reîntregirea neamului. Deci, punct. Nu ne am dus acolo nici să-l susțin pe Ceban. Nu este treaba noastră. Eu știu situația politică de acolo. Asta nu înseamnă că noi suntem pro-ruși. Cred că a trecut momentul în care doar dăm doar declarații si ne vedem de treaba noastră. Sunt 30 de ani de când Republica Moldova s a desprins de Uniunea Sovietică. În 30 de ani, nimeni, dar nimeni, nu s a gândit un moment ca acolo unde cresc bălării în momentul ăsta sunt îngropați sute si sute de eroi români, soldați, ofițeri și așa mai departe. Chiar vreau să mulțumesc autorităților de la nivel central guvernamental, parlamentar și local din Republica Moldova, care și-au dat acceptul să putem să reabilităm acest cimitir. Deci, ce vom face noi acolo? Un monument care va fi în stradă. Am insistat foarte mult ca acel monument să nu fie undeva în dosul unei clădiri, să fie chiar la intrarea în acest cimitir, pe bulevardul Dacia. Va fi monumentul si vor fi reabilitate aleile, crucile acolo unde se odihnesc acești  români care și au vărsat sângele acolo pentru reîntregirea neamului. Noi ce trebuie să facem acum? Orice urmă de românism de acolo pentru nu trebuie să o abandonăm? Pe de altă parte, pentru că am vazut ca sunt probleme in teritoriu îi mulțumesc domnului Avramescu că a semnalat acesta acest lucru și o să încep să fac vizite în fiecare săptămână și o să vedeți că mă țin de cuvânt. Cel puțin de două trei ori pe săptămână merg în teritoriu și să vadă lumea și în speță, cine vrea să observe acest lucru să nu creadă că o să vizitez fiefurile Partidului Social Democrat. O să încep, pentru că ei am aplecare către toți cetățenii, să încep să vizitez toate comunitățile unde sunt primari ai Partidului Național Liberal, să văd ce probleme au, să le contabilizăm și îi promit lui domnul Avrămescu că fac o listă și o trimit cu celeritate. Deci asta este problema. Nu trebuie să încercăm să intrăm într-o campanie electorală pe jumătăți de adevăruri”, a mai spus Neagu.

În replică, vineri după amiaza, președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu a ținut să-i răspundă președintelui Consiliului Județean explicând că liberalii au hotărât să voteze cele două proiecte dar că nu au fost consultați anterior ședinței despre introducerea lor pe ordinea de zi.

„Nu vreau sa fac un ping-pong cu domnul președinte Neagu dar as vrea sa o luam punctual. Atunci când în ședința de Guvern sau un proiect de lege intra în Parlament acel proiect de lege este dezbătut de toate partidele din coaliție. La Buzău nu s-a întâmplat așa ceva. Adică am avut discuții pe proiecte importante, pe buget dar la cele două proiecte de hotărâre de la ultima ședință nu a existat o astfel de discuție. Mi s-a mai spus că eu nu înțeleg mecanismul sau nu înțeleg ce se întâmplă la PNL. Problema este alta. Că dumnealor nu mai știu ce se întâmplă la PNL pentru că PNL nu mai este subordonat PSD, nu mai este o anexă la PSD. PNL a avut o ședință luni seară online la care am participat eu, o parte din consilierii județeni, domnul Pufu, domnul Țiclea și am discutat ambele proiecte. În cadrul discuției au fost două curente. Majoritar am hotărât să susținem aceste două proiecte și cel cu Buzău Fest și cel cu Soroca și Chișinău și nu am vrut să ne opunem celui cu Soroca dar pentru că erau amândouă am hotărât se le votăm. Mă bucur că după atâta vreme, cu toate că ar fi trebuit explicat înainte de ce se dau acești bani și nu după. Inteleg ca cu Soroca avem un protocol din 1992 dar cu Chișinău? Sunt vreo 15o de kilometri între. Ce facem ne pierdem pe drum de la Chișinău la Soroca”, a spus președintele PNL Buzău Gabriel Avrămescu.

De asemenea deputatul liberal a dorit să clarifice și problema localităților Brădeanu și Lopătari despre care a spus în emisiunile televizate că nu au putu obține fonduri de la Consiliul Județean.

„Mai vreau să lămurim problema cu Brădeanu și Lopătari. De la Brădeanu există din 2014 o adresa a CJ către comuna Brădeanu cu privire la două cereri de finanțare nerambursabilă în care scrie ca CJ va identifica surse de finanțare și va ALOCA comunei Brădeanu sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile pentru implementare celor două proiecte pe parcursul celor 3 ani. Cine a fost președinte la CJ din 2014 până în prezent. Prin activitatea noastră la finele anului au fost alocate comunei Brădeanu 500.000 de lei și mai există un amendament pentru alocarea comunei Brădeanu 100.000 de lei. La Lopătari, chiar dacă nu e primar PNL vă spun că Guvernul condus de președintele PNL Nicolae Ciucă a dat o Ordonanță de Urgență care poate nu a ajuns și la CJ prin care se oferă posibilitatea UAT-rilor să eșaloneze datoriile generate din fonduri europene pentru ca această comună să aibă șansa să se dezvolte prin fonduri europene. La Lopătari de 15 ani de zile cât timp a fost primar de o altă culoare și nu Claudiu Constantin nu s-au găsit bani să se deblocheze situația de acolo dar bani pentru Chișinău am găsit. Uite că un Guvern liberal cu un ministru de finanțe PSD s-a putut și asta pentru că acolo există colaborare. Asta au făcut parlamentarii buzoieni pentru Brădeanu și Lopătari și nu pentru Chișinău și Ceban. Am mai fost înștiințați că domnul președinte va pleca în teren și va merge la primarii liberali, da timp de 7 ani nu a avut timp. Să meargă pe DJ 203K de la Lopătari și Mânzălești, să meargă la Valea lui Lalu și să le spună oamenilor ei de ce nu au dreptul la asfalt și la Chișinău putem să asfaltăm. Ni se spune voalat că vor fi vizitați primarii liberali. Eu înțeleg foarte bine aceste afirmații voalate și frumos meșteșugite dar dacă se dorește înființarea unui partid unic la Buzău, foarte bine. Dacă așa se rezolvă problemele buzoienilor haideți să îl facem și noi avem unde să ne ducem. Chiar dacă cineva a vrut să ne pună la punct dimineață, vă spun că atâta timp cât vom fi noi aici la Buzău PNL nu va fi în relații de subordonare cu PSD și domnul Neagu. Apoi ne mai spune domnul Neagu că el are unanimitate dar că el vrea să colaboreze cu toate forțele politice. Păi dacă are majoritate și noi am mai și votat de ce îl deranjează că ne spunem și noi o părere? ”, a mai spus președintele PNL Gabriel Avrămescu.

2 COMENTARII

  1. […] că ne spunem și noi o părere? ”, a mai spus președintele PNL Gabriel Avrămescu.The post Contre în Petre Emanoil Neagu și Gabriel Avrămescu pe seama proiectului Consiliului Județean de … first appeared on Observatorul Buzoian. Citeste mai […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.