Garda Financiară Buzău ar fi trebuit să demareze încă de acum vreo lună ample controale, comandate de la București, la medicii de familie, în marile lanțuri de farmacii dar și la bolnavii care au beneficiat în perioada 2009-2011 de cele mai scumpe rețete eliberate în regim compensat sau gratuit. Numai că verificările, anunțate cu surle și trâmbițe acum ceva vreme, nu au mai fost puse în practică la Buzău din cauza volumului prea de muncă de care au parte în aceste săptămâni puținii comisari care au mai rămas la Gardas Financiară.
„În urmă cu două săptămâni am fost înștiințați de către Comisariatul General al Gărzii Financiare de efectuarea unor verificări ce urmau să fie făcute la societățile care comercializează medicamente. Au fost începute niște verificări preliminare la niște societăți din Buzău care nu au fost încă terminate deoarece tot efectivul Gărzii Financiare Buzău a fost implicat, în ultimele două săptămâni în verificarea achizițiilor intracomunitare, legume-fructe, flori, carne, produse alcoolice și energetice”, a declarat comisarul-șef al Gărzii Financiare Buzău, Cristi Voicu.
Conducerea Gărzii Financiare Buzău nu știe în acest moment când vor putea fi efectuate de-a fir a păr controalele cerute de la București, în condițiile în care e o perioadă plină în care comisarii rămași pe baricade abia răzbesc volumului mare de lucru.
„În funcție de anlizele pe care fiecare secție și le face și în funcție de problemele ce pot apărea în desfășurarea activității la fiecare Gardă sperăm ca într-o lună de zile să putem verifica toate aceste societăți comerciale ce desfășoară asemenea activități”, a precizat șeful Gărzii Financiare Buzău, comisarul Cristi Voicu.
Comisarii Gărzii Financiare trebuie să ia farmaciile la bani mărunţi, în urma unui ordin venit de la Bucureşti. Controale similare se fac de altfel în toată ţară, urmînd să fie verificat modul în care au fost cheltuite fondurile pentru medicamente din 2009 până în 2011. Comisarii trebuie să verifice totodată şi lista cu bolnavii care figurează cu multiple reţete emise pe numele acestora, dar şi medicii de familie care au prescris cele mai multe reţete compensate în acest interval de timp.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.