paduchi

Sute de elevi buzoieni au fost descoperiți de asistentele din școli cu probleme de sănătate, la început de an școlar. Mulți dintre ei au fost găsiți cu râie ori păduchi, alții cu roșu în gât ori diverse ciuperci care riscau să-i contamineze și pe alții.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Buzău, imediat după ce au început cursurile, au fost examinați circa 90 la sută din elevii existenți în școlile buzoiene, adică peste 62 500 de copii. Dintre aceștia, aproape o mie, mai exact 951, au fost găsiți cu diverse boli contagioase.

 

Jumătate dintre ei aveau roșu în gât, dar au fost și copii, și nu puține au fost astfel de cazuri, cu râie ori păduchi ori diverse micoze ce riscau să se extindă în comunitate. Elevii găsiți cu astfel de boli au fost trimiși acasă iar întoarcerea lor în bănci se va  face după vindecarea completă.

 

Din fericire, la început de an școlar, în școlile din Buzău, nu au fost găsiţi copii cu hepatită tip A, rujeolă, rubeolă, scarlatină, boală diareică acută sau  parotidită.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.