UPDATE:

Maternitatea Buzău a intrat, marți, într-un proces amplu de dezinfecție după ce o femeie despre care nu se știa că este infectată cu coronavirus ar fi venit la un control în unitatatea sanitară. Femeia, cunoscută cu o afecțiune oncologică, ar fi ajuns la maternitate duminică noapte și a părăsit spitalul în cursul dimineții de luni când nu se știa că este confirmată ca fiind purtătoare a virusului.

Luni dimineață femeia a mers la Unitatea de Primiri Urgențe pentru a-și face un test pentru coronaviorus dat fiind că avea nevoie de acesta pentru a se interna in vederea realizării unor proceduri de radioterapie neceasare în tratarea bolii oncologice. Ulterior, în cursul după-amiezii de luni aceasta ar fi revenit la Maternitatea Buzău unde a rămas până marți când a primit rezultatul testului și a aflat că este infectată cu COVID-19. Autoritățile sanitare au declanșat o anchetă epidemiologică pentru a stabili cu cine a intrat în contact femeia atât în incinta Maternității cât și a Spitalului Județean.

Stirea inițială:

Coronavirusul provenit din focarul de la Rîmnicelu infectează și Maternitatea Buzău. O tânără de 23 de ani din localitatea Râmnicelu care a născut luni a fost confirmată cu coronavirus. Femeia a fost izolată încă de la sosire într-un salon special amenajat din Maternitatea Buzău dat fiind că venea dintr-o zonă cunoscută cu multe cazuri de persoane infectate.

Pacienta, în varsta de 23 de ani, din Rîmnicelu, a fost confirmată pozitiv. În data de 18 mai a născut la Maternitatea Buzău. Pacienta a fost izolată de îndată ce a ajuns la Maternitate. Marți, s-a stabilit să fie transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Copilul a fost izolat în incubator și este internat în sectia Neonatologie. Nou-nascutului i s-a prelevat test pentru Covid 19 și se asteaptă rezultatul. Pacienta este asimptomatica, cu o stare generală bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.