Cristinel Romanescu, ales joi noul președinte al PNL Buzău. Vezi cine ocupă celelalte funcții!

0

Cristinel Romanescu este, începând de joi, președintele ales al organizației județene a PNL. În urma scrutinului de joi seară, Cristinel Romanescu, cel care a ocupat și funcția de președinte interimar al organizației județene în ultimele 8 luni și-a adjudecat mandatul de președinte pentru care au mai concurat președintele organizației municipale, medicul Adrian Zoican și avocatul Lucian Sălcuțan. Romanescu s-a impus cu 117 voturi în timp ce Adrian Zoican a obținut 89 de voturi iar Lucian Sălcuțan un singur vot.

„De azi, ceea ce ar fi trebuit să se întâmple demult, adică să facem alegeri în partid,  s-a întâmplat și sunt președinte ales și nu numit al PNL Buzău. Am obținut 117 voturi. Membrii de partid au ales ce și-au dorit, sper să fac față încrederii care mi-a fost acordată și să reușim ca în următorii 4 ani să reorganizăm activitatea PNL la Buzău. Va fi o colaborare între noi, eu l-am numit pe Adrian Zoican interimar la municipiu, acum el este ales și împreună cu echipele care vor fi alese sper să facem o echipă care să conteze în lupta electorală împotriva PSD ”, a declarat Cristinel Romanescu, președintele proaspăt ales al PNL Buzău.

La rândul său, medicul Adrian Zoican, care după ce a câștigat un mandat în fruntea organizației municipale a dorit să își încerce norocul și la județ a declarat la rândul său că  PNL are nevoie de unitate fără să mai existe discuții că unii sunt mai liberali decât alții.

„Rezultatul votului exprima dorința PNL, e nevoie de o schimbare care va trebui implementată. Nu cred că vor fi probleme, este momentul zero de unde începe dezvoltarea va trebui să continuăm cu formarea de noi organizații, să atragem noi membri să atragem lideri. Nu am fost rival cu domnul Romanescu, am avut șansa să îmi susțin punctul de vedere și vom colabora ca și până acum. Nu văd nici o problemă și este bine că vom fi toți aleși, vom avea astfel autoritate și cu toții vom duce PNL unde îi este locul. Eu am mers pe ideea de înceta aceste discuții că unii sunt liberal pur sânge și alții mai puțin liberali. Orice acțiune care nu va fi în acest sens va face rău partidului. Eu nu cred că Buzăul e chiar atât de roșu pe cât pare ci cei de dreapta sunt mai disipați. Mulți au plecat și am pierdut voturi și la locale și la generale dar eu fac un apel de rechemare la arme politice și sper să câștigăm alegerile peste trei ani”, a declarat medicul Adrian Zoican, președintele organizației municipale.

În ceea ce privește cele două funcții de prim-vicepreședinți acestea au fost adjudecate de Ionuț Iuga și de Erland Cocei.  Erland Cocei s-a impus în fața lui Georgian Calotă cu 114 voturi la 85 iar Ionuț Iuga s-a impus înfața lui Raul Florescu cu 103 la 93. Cele 8 posturi de vicepreședinți vor fi ocupate de Valeriu Marcu, Emilia Babiuc, Grigore Nedelcu, Claudiu Voicu, Irina Grigore, Marieta Boloș, Larisa Ene și Dragomir Văsâi.

Alegerile pentru conducerea organizației județene continuă cu alegerea membrilor BPN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.