Constantin Boşcodeală, deranjat de afirmaţiile Florinei Stoian

Declaraţie cel puţin lipsită de gravitatea pe care un primar de municipiu o poate manifesta faţă de criza locurilor din grădiniţe. Vineri, 18 martie a.c., în conferinţa săptămânală de la Primărie, Constantin Boşcodeală, edilul şef de care depinde alocarea de spaţii pentru construcţii noi, a răspuns la afirmaţiile făcute de Florina Stoian, într-un interviu pentru observatorulbuzoian.ro. În interviu, şefa Inspectoratului Şcolar arăta cum, în repetate rânduri, tentativele de a rezerva un teren pentru construcţia de grădiniţe, pe fondul crizei accentuate de locuri, au fost zădărnicite de către Constantin Boşcodeală.

Citeşte interviul aici: Interviu/Florina Stoian: “Domnule Boşcodeală, lăsaţi în urmă măcar o grădiniţă de copii…”

Primarul municipiului Buzău a atacat abrupt problemele expuse de Florina Stoian, ducând toată discuţia în ringul scatoalcelor politice: „Doamna Stoian Florina minte. Partidul Democrat Liberal este la guvernare şi, dacă dorea să construiască grădiniţe pe raza municipiului Buzău, putea să o facă. De fapt, nu a construit şi nici nu cred că doreşte să construiască. În schimb, cred că grădiniţele din municipiul Buzău – eu o asigur pe doamna Stoian, poate dumneaei nu cunoaşte – sunt foarte bine dotate, pot asigura procesul de învăţământ pentru copii şi, în continuare, municipiul Buzău se va ocupa de aceste grădiniţe.”

Am încercat să obţinem o reacţie din partea Florinei Stoian, la declaraţiile edilului şef. Inspectoarea generală ne-a declarat, vineri după-amiază: „Domnul primar Boşcodeală nu a explicat de ce nu a putut acorda teren pentru programul Ministerului Educaţiei. Nu ştiu la ce se referă când spune despre mine că mint. Eu pot proba cu documente, respectiv cele trei proiecte care se află atât la Primărie, cât şi la GPP nr.1, GPN nr. 14 din Dorobanţi şi la Grupul Şcolar „D. Filipescu”, din cartier Poştă.”

Între timp, problema rămâne. În grădiniţele din zonele aglomerate se învaţă cu efective supraaglomerate, numeric fiind înscrişi la grupă cu până la trei ori mai mulţi copii decât admit normele europene. Nimeni nu-l contrazice pe Constantin Boşcodeală când spune că procesul de învăţământ este asigurat. Educatoarele îşi fac datoria, suportând condiţiile dificile determinate de suprasolicitare.  Pe de altă parte, părinţii fac eforturi eroice pentru a-şi înscrie copiii la creşă sau grădiniţă, unii optând, mai nou, pentru înscrierea copiilor încă înainte de a fi concepuţi.

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.