Poliția Locală Buzău se confruntă cu o criză de personal chiar cu o lună înainte de debutul noului an școlar. În această situație s-a ajuns din cauza salariilor mici  care au generat   valul de demisii,  dar și ca urmare a retragerii din teren a unor polițiști locali care au fost mutați în dispeceratul de supraveghere a străzilor din municipiu, amenajat la subsolul Palatului Comunal.
Personal insuficient nu este însă doar în stradă. Și la capitolul șefi, Poliția Locală Buzău are un deficit de peste 35 la sută.
„Organigrama Poliției Locale are un număr total de 150 de functii publice din care 6 sunt de conducere iar 144 de execuție. Din cele 6 funcții de conducere sunt ocupate doar 4 iar în ceea ce privește personalul de execuție din 144 sunt ocupate 128 de posturi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Buzău, Adelina Jipa.
În această situație s-a ajuns după ce un însemnat număr de angajați ai Poliției Locale au decis să își încerce norocul la firme private atât din țară cât și de peste hotare. Drept urmare, numărul polițiștilor locali a devenit insuficient, însă adevăratele probleme ar putea apărea odată cu începerea școlilor când, pe raza municipiului Buzău, paza unităților școlare ar trebui asigurată de polițiștii locali.
„În cadrul Serviciului de Pază Bunuri și Valori-Pază Unități Școlare avem un deficit de 12 agenți iar în cadrul Serviciului de Ordine Publică avem un deficit de 18 agenți”, a mai spus Jipa.
Numărul insuficient de agenți ar putea duce la escaladarea conflictelor în interiorul unităților de învățământ, mai ales ca astfel de lucruri s-au întâmplat în trecut chiar și sub ochii polițiștilor locali. Autoritățile își pun însă speranța în sistemul de monitorizare montat în această vară, prin intermediul căruia polițiștii locali vor putea sta cu ochii, din birou, pe o parte din intrările în școlile din municipiu, dar acest lucru nu va putea rezolva conflictele ce pot apărea la fața locului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.