bebelus-vaccin
Circa 700 de copii din județul Buzău sunt neimunizaţi împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale, din cauza crizei de vaccin Pentaxim cu care se confruntă autorităţile sanitare buzoiene de circa două luni de zile.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, niciun medic de familie din judeţ nu mai are vaccinul Pentaxim, care trebuie administrat obligatoriu copiilor la vârsta de patru luni şi la un an, pentru imunizarea împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale.
Autorităţile sanitare buzoiene spun că au epuizat stocurile de Pentaxim de două luni de zile, condiții în care circa 700 de copii de patru luni și de un an au rămas neimunizaţi în judeţul Buzău.
”Acum s-a modificat schema de tratament, astfel încât copiii care de la 1 noiembrie vor împlini vârsta de un an vor primi un alt vaccin, hexavalentul. Ceilalți copii care au deja un an și care nu au fost imunizați în lipsa Pentaximului vor fi imunizaţi când vom primi acest vaccin. De asemenea, restanțieri sunt și la vârsta de 4 luni, în total circa 700 de copii ”, a declarat medicul Carmen Scântei din cadrul DSP Buzău.
În lipsa acestui vaccin din stocul DSP și din cabinetele medicilor de familie, părinții pot cumpăra serul cu care să fie imunizați bebelușii la vârsta de 4 luni sau la un an, însă costul este destul de piperat. Pentaximul sau Infanrix V cu care trebuie imunizați bebelușii de patru luni și copiii care au împlinit deja un an până la 1 noiembrie costă în jur de 300 de lei și cu greu poate fi găsit în farmaciile din județul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.