Vaccinul anti-Covid naște adevărate dispute între adepții și contestatarii săi în întreaga lume și implicit la Buzău. O astfel de dispută, purtată pe rețelele de socializare, care s-a soldat cu jigniri și amenințări și chiar cu plângeri către autoritățile abilitate să rezolve o astfel de problemă, a avut loc în ultima lună între un profesor din Buzău și un doctor-inginer din Timișoara.

Pe scurt, profesorul buzoian Bogdan Popescu, antivaccinist convins,  care își desfășoară activitatea didactică în cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Buzău a postat pe un grup de Facebook o informație potrivit căreia persoanele vaccinate anti-Covid ar dezvolta noi tulpini ale virusului. Timișoreanul Flavius Dobren vede postarea buzoianului și comentează postând, un meme,  o imagine  care circula de mai multă vreme pe rețelele de socializare reprezentând un grup de cercetători în contrapondere cu un individ care stă pe wc și studiază din telefon efectele vaccinului. Întâmplarea face că în explicațiile scrise ale meme-lui folosit de către doctorul timișorean, numele celui care stă pe wc și citește din telefon coincide cu numele profesorului buzoian.

Până aici nimic ieșit din comun. Mai departe, profesorul din Buzău se dezlănțuie în spațiul public asupra doctorului timișorean aducându-i jigniri atât lui cât și animalului de companie pe care îl deține și a cărui fotografie o are setată ca și poză de profil pe rețeaua de socializare iar la rândul său timișoreanul îi răspunde pe măsură. Urmează un șir lung de „amabilități” între cei doi soldate cu raportări către supervizorii rețelei de socializare atât de o parte cât și de cealaltă, cu blocări de conturi și chiar plângeri către Poliție, ISJ Buzău și locul de muncă al profesorului din Buzău.

De asemenea, unele comentarii, cinsiderate neadecvate, au fost sterse chiar de către rețeaua de socializare cosiderțndu-le inadecvate.

Conducerea Centrului Școlar de Educație Incluzivă a explicat pentru Observatorul Buzoian că activitatea didactică a profesorului care predă în respectiva unitate școlară este una corectă și că pentru cele întâmplate pe pagina personală de Facebook a fost convocată Comisia de Etică așa cum prevăd regulamentele școlare.

„Comisia de etica s-a întrunit iar profesorul și-a cerut scuze în cadrul comisiei pentru că s-a ajuns la această situație și pentru că a fost implicat numele școlii. Este prima astfel de abatere și acestea sunt măsurile pe care unitatea școlară le poate lua în acest caz”, a precizat directorul instituției de învățământ.

La rândul său, reprezentanții IPJ Buzău, confirma cele întâmplate și transmit că au înregistrat plângeri reciproce în respectivul caz atât din partea profesorului buzoian cât și din partea doctorului timișorean, plângeri care sunt în curs de cercetare și soluționare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.