Chiar dacă numărul tranzacțiilor imobiliare este în scădere, se înregistrează o ușoară creștere o a numărului de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale. Comparativ cu anul 2018, în primele cinci luni ale acestui an au fost eliberate cu 1,1% mai multe autorizații de construire. „În perioada ianuarie – mai 2019 s-au eliberat 16471 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 1,1% faţă de perioada similară a anului 2018.

Creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (+316 autorizaţii), Sud-Muntenia (+105), Centru (+93), Sud-Vest Oltenia (+87), Nord-Vest (+62) şi Bucureşti-Ilfov (+26). Scăderi au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Vest (-318 autorizaţii) şi Nord-Est (-187)”, transmite Institutul Național de Statistică.

De remarcat însă scăderile masive din Vestul și Nord-Estul țării, care au, în total, un minus de mai bine de 500 de autorizații emise. La polul opus se află Sud-Estul și Sud-Muntenia, care cumulează peste 400 de autorizații în creștere față de 2018.

Schimbări pe piața imobiliară

În cazul în care prevederile noului program de creditare, O familie, o casă, potrivit cărora vor putea fi achiziționate doar locuințe contruite în ultimii 7 ani, vor intra în vigoare, atunci prețurile la locuințele noi va înregistra o nouă creștere. De cealaltă parte, se așteaptă ca apartamentele din blocurile vechi să nu mai fie la fel de căutate, iar prețul acestora să scadă.

Ansambluri rezidentiale in Bucuresti

La nivel național, în prima jumătate a anului 2019 au fost înregistrate mai puține tranzacții de terenuri, case și apartamente față de aceeași perioadă a anului 2018. Conform datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobilliară, în anul 2019 au fost efectuate 241.583 tranzacții, față de 292.661 în 2018.

Unul dintre cele mai căutate ansambluri rezidențiale noi este Complexul Apollo Residence 2 în Popești-Leordeni. Potrivit site-ului de imobiliare New.Flatfy.ro, în acest ansamblu nu au mai rămas apartamente de vânzare de la dezvoltator.

Pe parcursul anului 2019 au fost date în folosință și ultimele două blocuri de apartamente din Complexul Valletta Residence București. Blocurile E și F sunt alcătuite din apartamente cu 2 și 3 camere, acestea având suprafețe cuprinse între 64 și 115 mp. Prețul unui apartament situat în blocurile de pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești începe de la 1.200 euro/mp + TVA.

Tot în sectorul 1 este construit și https://new.flatfy.ro/afi-city-bucure-ti. Acesta se află în una dintre cele mai verzi zone din Europa. Clienții pot alege din trei variante de locuințe: studio, apartament cu 2 camere și apartament cu 3 camere. Situat pe bulevardul Bucurestii Noi nr. 166b, ansamblul urmează să fie dat în folosință spre finalul anului 2019.

Oferta de apartamente din București este foarte bogată, clienții având ocazia să aleagă din peste 300 de ansambluri imobiliare. Chiar și așa, cumpărătorii aleg tot mai des să cumpere o locuință într-un ansamblu rezidențial din București.

Nu uitați ca înainte să faceți pasul cel mare și să achiziționați o locuință, studiați temeinic anunțurile de vânzare disponibile și comparați ofertele. Nu vă pripiți și analizați bine finisările și dotările locuinței înainte de a bate palma cu vânzătorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.