După ce președintele PNL Buzău, liberalul George Scutaru, a contestat materialele electorale ale actualului președinte al Consiliului Județean iar Biroul Electoral Central a stabilit că independentul Victor Mocanu trebuie să renunțe la materialele electorale cu înscrisul „susținut de PSD”, Mocanu a contestat și el materialele electorale ale candidatului USL la șefia Consiliului Județean, Marian Cristinel Bîgiu.
Practic, Victor Mocanu nu este de acord că Bîgiu, candidat USL, are materiale comune doar cu primarii liberali și nu și cu cei social-democrați care fac parte din USL. Astfel, consideră Mocanu, se poate considera că USL ar susține doar candidații PNL.
„Candidatul Bîgiu Cristinel Marian apare cu semnul electoral USL (semnele electorale reunite ale PSD şi PNL) alături de candidații PNL cu semnul electoral PNL pentru funcţia de primar al unei unităţi administrativ teritoriale din judeţul Buzău. În condiţiile în care pentru respectivele unităţi administrativ teritoriale PSD şi PNL au candidaţi proprii, utilizarea de către Bîgiu Cristinel – Marian a semnului electoral al USL generează o falsă percepţie pentru alegător în sensul că toţi candidaţii PNL la funcţia de primar a localităţii respective ar beneficia de susţinere USL. Or, PSD are proprii săi candidaţi la funcţia de primar în localităţile judeţului Buzău (cu excepţiile menţionate mai sus).
În consecinţă, alăturarea pe acelaşi material electoral a imaginii candidatului USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău cu candidaţii la funcţia de primar propuşi de PNL şi utilizând semnul electoral al PNL este de natură a crea confuzie în rândul electoratului în sensul că PSD ca membru al USL ar susţine exclusiv candidaţii PNL în dauna propriilor candidaţi”, se arată în contestația formulată de Victor Mocanu.
Contestația formulată de actualul președinte al Consiliului Județean a fost judecată astăzi iar Biroul Electoral Județean care a decis cu majoritate de voturi (8-5) respingerea acesteia, urmând ca o hotărâre în acest sens să fie redactată în cursul zilei de mâine.

Ciprian STERIAN

4 COMENTARII

 1. Ce greu intelege si lumea asta. Nu este vorba de sigla PSD, ci de literele PSD scrise pe bannere.
  Toata tarasenia a pornit de la nivel central prin faptul ca nu s-a luat in considerare notorietatea atat a liderilor PSD cat si celor ai PNL si PC. Din moment ce nu a fost folosita sigla USL, consider ca totul este cat se poate de legal.

 2. eu nu vad altceva decat ca Bigiu a respectat aliantza este la consiliu e propus de USL Bucuresti ,ce vrei nene ,stai acasa,daca vroia si cu primarii de la psd de ce BOSCODEALA nu a vrut aliantza ,si candidati comuni la locale ,ca i este frica ,ca oricum majoritari sunt PNL ,si acu vrea afise cu BIGIU ,a-ti vazut Razboiul Stelelor ,ee ,mi se pare mie ca cineva seamana cu mogaldeatza aia din acel film SF,

 3. Boscodeala este un mincinos si un de impostor.Cum poti sa semnezi acordul pentru candidatura lui Bigiu la cons.judetean, si in acelasi timp sa scrii pe materialele electoral ca nu il sustii.De fapt Boscodeala a facut din PSD un pres pt.famiglia Mocanu,si a batut joc de primarii PSD,de candidatii PSD,creindu le un enorm prejudiciu de imagine ,atunci cind I au fortat sa candideze din partea psd si nu usl asa cum era normal,si asta pentru a transfera mai usor votul catre cumatrul Mocanu Mai mult impostorul pt.asi consolida voturile cadideaza in numele USL,Martafoiul crezind ca pacaleste electoratul PNL pt.al vota.Ba Astia din PSD cit il Mai suportati pe scamatorul asta cit Mai suportati ca asta sa faca din PSD o afacere de FAMIGLIE,treziti va piña nu va executa pe toti cei de buna credinta citi o ti fi Mai ramas.

  A

 4. F16: E foarte corect ce spui! În plus materialele publicitare ale lui Bâgiu sunt corect editate, ele reflectă construcţia adevărată a USL cu care boşco şi mocanu nu au fost de acord. Eu în locul lui Ponta l-aş fi demis pe boşco. Acum s-a aliniat şi el când a văzut că e groasă şi Negoiţă a trecut de el în sondaje!
  Pe videoclipurile din centru însă mocanul apare tot „sprijinit de psd!”
  Toate vădesc faptul că am fost conduşi administrativi de nişte impostori!!! Cum să-i mai alegem ?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.