Buzoiencele care vor să se angajeze ca bone însă întîmpină dificultăţi pentru că nu au o patalama la mînă pot răsufla uşurate. Din luna septembrie, ele pot participa la primul curs pentru bone organizat în judeţul Buzău.
Cursurile sunt organizate de o fundaţie în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului iar înscrierile au loc chiar în această perioadă. Pînă acum, 50 de buzoience şi-au depus deja dosarele pentru a urma cursurile care să le ateste capacităţile necesare îngrijirii unui copil iar ultima zi de înscriere este 31 august.

Vârsta minimă a participantelor este 18 ani iar cea maximă este de 64 de ani, actele necesare înscrierii la cursuri depunându-se la sediul DGASPC Buzău.
Cele care vor să devină bone trebuie să fie apte din punct de vedere al sănătăţii fizice şi psihice, să nu fi suferit nici o condamnare, să aibă minim 8 clase şi să nu fi fost decăzute din drepturile părinteşti.
Durata cursului care debutează la începutul lunii septembrie este de 360 de ore, mai exact două –trei luni. După promovarea examenului final, absolventele pot profesa ca bone calificate atât în România cât şi în ţările Uniunii Europene.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.