seismograf-2
Un cutremur s-a produs vineri, la ora 16.18, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 142 de kilometri.
Inițial, seismologii au precizat că seismul a avut o magnitudine de 3,9 grade pe scara Richter cu a avut intensitatea II în zona epicentrală, însă ulterior au revenit și au menționat că mișcarea telurică a măsurat 4, 2 grade pe scara Richter.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt: Covasna (38 de kilometri), Râmnicu Sărat (48 de kilometri), Focşani (49 de kilometri), Târgu Secuiesc (51 de kilometri) şi Mărăşeşti (58 de kilometri).

Tot în judeţul Vrancea, miercuri s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade, iar joi au fost două cutremure, de 3,4 şi 3,1 grade.

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.
În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.