seismograf-2

UPDATE: După cutremurul de 4, 3 grade, un alt seism a avut loc în zona Vramcea, acesta măsurând 2, 8 grade, și producându-se, de asemenea, tot în zona Vrancea.
Un cutremur de 4,3 grade pe scara Richter s-a produs, duminică, la ora 21.40, în județul Buzău pe raza comunei Gura Teghii, la o adâncime de 140 de kilometri. Seismul care a avut epicentrul în judeţul Buzău este cel mai mare din acest an după ce cu o zi în urmă s-au înregistrat două cutrmure cu magnitudinea de 4,2 şi respectiv 3,9 grade pe scara Richter iar în prima zi a anului s-a produs un seism de 2,2 grade pe scara Richter.
În zona seismică Vrancea s-au produs, în luna decembrie a anului trecut, 13 cutremure cu magnitudini între 3 şi 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind înregistrat în 7 decembrie.
În 22 noiembrie 2014, tot în Vrancea s-a inregistrat un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.
Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.