seismograf-2
Un cutremur de pământ cu intensitatea de 4,6 grade pe scara Richter s-a înregistrat, sâmbătă dimineață, în județul Vrancea la o adâncime de 100 de kilometri. Cutremurul s-a produs la ora 9.55 și a fost resimțit atât în zona epicentrală cât și în județele învecinate fără a crea victime sau pagube materiale.
În zona seismică Vrancea s-au produs, în ianuarie, mai multe cutremure, cu magnitudini între 3,2 şi 4,6 grade pe scara Richter, cel mai puternic dintre acestea, cu epicentrul în judeţul Vrancea, fiind cel din această dimineață.
În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.
Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.