Cutremur puternic în noaptea de marți spre miercuri în zona seismică Vrancea.  Mișcarea tectonică produsă la ora 1.20 de minute  a avut, conform primelor măsurători, o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter și s-ar fi produs la o adâncime de 97,5 kilometri ceea ce ar putea explica intensitatea cu care aceasta s-a simțit chiar și în Capitală dar și în Bulgaria și Republica Moldova.

Institutul Național de Fizică a Pământului a raportat initial o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter în timp ce alte site-uri de specialitate indică magnitudini de până la 5,6 grade si o adâncime de 81 de kilometri.

Ulterior INFP a revizuit datele și a stabilit că seismul s-a produs la adâncimea de 97 de kilometri, și a avut magnitudinea 5,3 în zona epicentrală Vrancea. Cele mai apropiate localităţi de epicentru sunt Nereju, Paltin şi Valea Neagră.

Ultimul cutremur cu magnitudinea de  5,3 a avut loc în 24 septembrie, la ora 2.11, resimţindu-se şi în Bucureşti. Seismul s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 112,3 kilometri.

Cele mai mai puternice cutremure produse în România după Revoluţie sunt cele înregistrate pe 30 şi respectiv 31 mai 1990, cu magnitudini de 6,9 şi respectiv 6,4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.