cititor de card
De la 1 mai, nici o consultaţie nu mai e decontată fără cardul de sănătate iar persoanele care vor să se interneze în spital sau să se externeze au nevoie de card.
Având în vedere că se apropie data de 1 mai spitalele din judeţ au primit recent o adresă de la Ministerul Sănătăţii prin care sunt avertizate că vor suporta toate serviciile medicale în cazul în care nu se dotează cu cititoare pentru cardul de sănătate. Aceasta în condiţiile în care şi pacienţii prezintă cardul sau adeverinţa de asigurat în momentul în care se prezintă la medic.
„Vă rugăm să comunicaţi unităţilor spitaliceşti din raza dumneavoastră de competenţă că, în situaţia în care, la data de 1 mai, nu vor avea funcţională posibilitatea de a valida serviciile medicale prin card sau adeverinţă, au obligaţia de a nu restrânge sau respinge acordarea de servicii medicale pentru pacienţii care se prezintă cu un card sau o adeverinţă de asigurat validă. În cazul în care utilizarea cardurilor de sănătate nu este posibilă, din culpa unităţii spitaliceşti, costurile serviciilor acordate vor fi suportate de către aceasta din venituri proprii”, a precizat ministrul Nicolae Bănicioiu, în informarea către direcţii. Autorităţile au stabilit şi cum va fi folosit cardul. Persoanele care vor să se interneze sau să se externeze au nevoie de acest document. Sunt însă şi excepţii precum: la internare în spital dacă criteriul la internare este urgenţă medico‐chirurgicală, la externare din spital pentru cazurile transferate la un alt spital şi la internare ca şi caz transferat, la externare pentru situaţiile în care s‐a înregistrat decesul asiguratului. Pentru serviciile medicale spitaliceşti în regim de spitalizate de zi, prezentarea cardului se face la fiecare vizită, cu excepţia situaţiilor în care criteriul de internare este urgenţă medico‐chirurgicală pentru serviciile acordate în structurile de urgenţă (camera de gardă/UPU/CPU) care nu sunt finanţate de Ministerul Sănătăţii.
Spitalul Județean Buzău a achiziționat 42 de cititoare de carduri necesare din data de 1 mai când orice serviciu medical din pachetul de bază va fi acordat pe baza cardului de sănătate. Potrivit purtătorului Spitalului Județean Buzău, Adriana Bratosin, conducerea unității medicale a achiziționat din luna ianuarie 2015 un număr de 42 de cititoare de carduri, valoarea unui astfel de cititor fiind de 200 de lei.
”Spitalul Județean Buzău a achiziționat din luna ianuarie 42 de cititoare de carduri, valoarea unui astfel de cititor este de 200 de lei, valoarea totală fiind de 8400 de lei. Fiind vorba despre o sumă mică nu a fost nevoie de licitație, s-a făcut testare de piață”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bratosin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.