salvare

Început de an în forță pentru medicii urgentiști de la Spitalul Județean Buzău. Halatele albe au avut mai mult de lucru în zilele de sărbătoare decât în mod obișțnuit, în condițiile în care mulți buzoieni au dat iama în mâncare și băutură în timp ce alții și-au ignorat bolile vechi de care suferă, nu și-au luat tratamentele și au mâncat ori băut în exces.

Potrivit directorului Spitalului Județean Buzău, dr. Cosmin Ursăchescu, în zilele de sărbătoare, de dinainte de Anul Nou și imediat după acest eveniment, urgențele au fost mai numeroase decât în mod normal, mai exact, în medie circa 160-170 de prezentări.

Conform sursei citate, au predominat suferințele digestive dar la spital au ajuns și bolnavi cu afecțiuni cronice ale căror suferințe s-au agravat urmare a consumului de mâncăruri grase, sărate ori din cauza alcoolului.

Și Ambulanța a fost suprasolicitată în aceste zile de sărbătoare. Cele mai multe apeluri la Salvare au fost primite în prima zi a anului când echipajele de pe Ambulanță au  fost solicitate în peste 250 de cazuri, cu mult peste ce se întâmplă într-o zi obișnuită. Cele mai multe cazuri au fost determinate de consumul de alcool și urmările acestui fenomen, dar și de mâncarea consumată în exces.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.