Prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu, care a participat, marți la o ședință a Comitetului Județean Executiv al PNL Buzău a declarat că partidul va lua o decizie lunea viitoare în ce privește cooptarea deputatului PSD, Adrian Mocanu, și a fostului președinte al PSD Buzău, Ion Vasile.
Mocanu și Vasile au participat, marți, alături de senatorul Constantin Popa în calitate de invitați la ședința organizată la sediul PNL cu scopul de a se alătura organizației județene a PNL Buzău.
Discuțiile cu membrii PNL Buzău au fost destul de aprinse existând voci care s-au împotrivit venirii Ion Vasile dar și persoane care văd cu ochi buni cooptarea doctorului în echipa liberală.
La final, atât doctorul Ion Vasile cât și deputatul Adrian Mocanu nu au dorit să facă declarații în timp ce liderul PNL de la Centru a declarat că o decizie în ceea ce îi privește pe cei doi va fi luată în forurile centrale.

„Am fost desemnat de conducerea PNL să mă ocup de organizația județeană a PNL Buzău. Azi am venit aici pentru o primă întâlnire și pentru a discuta cu conducerea locală a PNL care sunt cele mai bune măsuri pentru a câștiga alegerile atât pentru Primăria Buzău cât și pentru Consiliul Județean, obiective care până acum câteva săptămâni păreau puțin realizabile dar care astăzi par foarte realizabile dat fiind că PSD este astăzi cu un picior în groapă dat fiind că primarul Constantin Boșcodeală, principalul vector de imagine , a luat astăzi o condamnare de 3 ani cu suspendare și interzicerea drepturilor cetățenești așa că electoratul va trebui să se orienteze. Am avut invitați la ședința noastră și oameni care nu sunt membri ai PNL, oameni pe care i-am rugat să ni se alăture în acest demers iar acest lucru se va decide în următoarele zile la nivelul conducerii centrale a partidului când vom decide și care va fi poziția dumnealor în această construcție”, a declarat prim-vicepreședintele PNL. Teodor Atanasiu.

Totodată, Atanasiu a recunoscut că părerile membrilor de partid în ceea ce privește venirea în PNL a deputatului Adrian Mocanu și a fostului senator Ion Vasile au fost împărțite. dar a declarat că PNL este un partid viu și că important este că după ce se ia o decizie toată lumea să o pună în practică.

„Tocmai de aceea este așa de frumos pentru că avem o diversitate de opinii. Totdeauna se va tine cont de părerile membrilor și important este ca atunci când se cristalizează o decizie, toată lumea să o pună în practică. De altfel, domnul Ion Vasile a mai fost alături de PNL și în 2012 când a făcut parte din staff-ul de campanie al fostului președinte al Consiliului Județean. Dacă conducerea partidului va decide ca domnul Ion Vasile să aibă o funcție, el o va avea”, a mai declarat Teodor Atanansiu.

Vocile membrilor Comitetului Județean Executiv nu au fost însă atât de calme pe cât se așteptau mai marii de la Centru. Vechii liberali au luat pe rând cuvântul și și-au spus păsul în legătură cu venirea lui Ion Vasile la cârma PNL.

Liberalul Ioan Caton Mateeșescu a readus în discuție momentul 2004 când, membru PRM fiind, a refuzat colaborarea cu Ion Vasile pentru constituirea Consiliului Județean. Alți liberali l-au acuzat pe Ion Vasile că nu și-a mai găsit un loc și că dorește să vină la PNL pentru că nimeni altcineva nu l-a mai primit în timp ce alții au declarat că „ajuns la bătrânețe, Ion Vasile vrea acum să facă acte de caritate și unde poate să facă asemenea gesturi decât în interiorul unui ONG”(nr. formulă cu care doctorul Ion Vasile se adresa la adresa PNL în conferințele de presă de pe vremea când conducea PSD Buzău).

În replică, doctorul Ion Vasile a spus că nu vine să ceară „mare lucru” de la organizația județeană a PNL Buzău spunând chiar că dorește să ajute PNL să mai recupereze câte ceva din ceea au luat „hămesiții din PSD”

„Vin pe relațiile mele, cu o echipă de oameni ca să vă ajut să câștigați voturi. Nu vă cer cine știe ce pentru că am orgoliul meu. Am văzut însă aici la PNL niște oameni pe care îi cunosc și pe care vreau să îi ajut să recuperăm câte ceva. Nu cred că cineva de aici din sală are, de exemplu, să îi reproșeze ceva domnului Romanescu”, a spus doctorul Ion Vasile.

Decizia referitoare la situația organizației județene a PSD Buzău pare a fi luată. Cel mai probabil, săptămâna viitoare se va concretiza și venirea Doctorului în PNL Buzău și, nu oricum, ci chiar pe o funcție de conducere. Și dacă va veni în PNL, Ion Vasile nu va veni cu mâna goală. Îl va aduce cu el pe deputatul Adrian Mocanu al cărui loc în PSD nu mai era atât de sigur, dar nu este exclus ca jocurile să fie făcute și un apropiat al lui Ion Vasile, Valerică Ungureanu, să fie numit în funcția, apolitică, de prefect cu doar câteva luni înainte de organizarea alegerilor.
De altfel, semnale că decizia ar fi luată a transmis marți seară și copreședintele PNL, Vasile Blaga, care ar fi spus într-o intervenție la Realitatea TV că trebuie făcut ceva la Buzău pentru că PNL a rămas în doar 2 primari, ajungând pe ultimul loc între toate organizațiile județene.

1 COMENTARIU

  1. Grav și trist! Evenimentele acestea s-au derulat deoarece democația a fost exclusă! Ședințele cu ușile închise, lipsa de încredere, suspiciunile imorale au deteriorat condiția democratică de existență a unui partid politic. O analiză cinstită până la bază ar contribui la revigorarea vieții și activității PNL BUzău…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.